2024.03.29, Péntek
Gyermekeink örömére

Gyermekeink örömére "Muzsikál az erdő”

lakitelek.hu

2019.05.13. 11:44

Május 25-én Tőserdőn harmadik alkalommal szerveződik a „Muzsikál az erdő” gyermeknapi rendezvénye, mely a Magyar Nemzeti Parkok Hetének nyitóprogramja is egyben. A lakiteleki és a környékbeli gyermekeket és családokat változatos és tartalmas programokkal várják.

Hirdetés

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2019-ben a 16. évadára készül az ország 3 térségében. Az év első eseménye a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban 2 napos programfolyama május 25 – 26-án kerül megrendezésre Kecskemét közelében Lakitelek – Tőserdőn és a Nyíri erdőben. A rendezvénysorozat sajátossága, hogy a klasszikus és népzenei koncerteket különleges értékkel bíró természeti környezetben tartja. A Tőserdő évszázados kocsányos tölgyei, magyar kőrisei és szilfái nemcsak rendkívüli természeti értékeket jelentenek, hanem varázslatos helyszínt biztosítanak a rendezvénynek.

A rendezvény célja: az erdő és a művészetek, elsősorban a zene erejével a fenntartható, környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. Hűek maradnak hagyományos szervezési elveikhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. 

Május 25-én, szombaton különösen színes és gazdag gyermeknapi programokkal készülnek Lakitelek – Tőserdőn, a Holt-Tisza partján. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, íjászat, lovagoltatás, gyermekkoncert várja a gyerekeket és a családokat. A gyerekek kipróbálhatják a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága munkatársai által használt eszközöket. Valamennyi gyermekprogram a szülőknek és a nagyszülőknek is szól, a családokat arra bíztatják, hogy együtt éljék át, élvezzék az élményeket. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága munkatársai szakvezetéses erdei sétával és csónaktúrával várják az érdeklődőket, a sportolni vágyókat pedig bíztatják, hogy a szervezett kerékpártúrával érkezzenek a helyszínre.

Ezen a napon derülnek ki a „Muzsikál az erdő” 2019-es Gyermekrajz Pályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból kiállítás nyílik. A délután során olyan neves fellépők nyújtanak majd egyedülálló zenei csemegét, mint Navratil Andrea, a Duna Művészegyüttes szólóénekese, a Természetvédelem nagykövete, Dr. Agócs Gergely, népzenész, népzenekutató, a „Fölszállott a páva…” zsűritagja, a Ciróka Bábszínház, a Fonó Zenekar, a miskolci Reményi Ede Kamarazenekar.

A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvény csak példás összefogás, együttgondolkodás eredményeként jöhet létre. A rendezvény szervezése során a Muzsikál az Erdő Alapítvány mellett a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, Lakitelek Önkormányzata, a KEFAG Zrt., a NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., az erdőgazdálkodók és a környezetvédelmi szakemberek, valamint a művészek, civilszervezetek – a kecskeméti Kodály Iskola, az M. Bodon Pál Zeneiskola, a Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Kecskeméti Kerékpáros Klub, a CSAK Alkotó Csoport - közös munkájának eredménye. A rendezvényt támogatja az Agrárminisztérium.

A részletes programterv letölthető innen. 

KultúraMuzsikál az erdőLakitelektőserdő