2024.04.24, Szerda
Utazás kiállítás: kiderült mitől Bács-Kiskun a legboldogabb megye
Fotók: Spielmann Zoltán/bacsmegye.hu

Utazás kiállítás: kiderült mitől Bács-Kiskun a legboldogabb megye

bacsmegye.hu

2019.02.21. 16:52

Saját kezdeményezés után lett a rendezvény díszvendége Bács-Kiskun és Kecskemét.

Hirdetés

Most vasárnapig látogatható Magyarország első számú turisztikai vására, a 42 éve megrendezésre kerülő Utazás kiállítás, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Spielmann Zoltán/bacsmegye.hu


Az idei belföldi díszvendég Bács-Kiskun megye és Kecskemét, a külföldi díszvendég pedig Algéria lett. A kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram.

„Mi voltunk, akik kezdeményeztük, hogy díszvendégek lehessünk, miután ez nagyon fontos volt számunkra” - nyilatkozta lapunknak Csáki Béla a Bács-Kiskun megyei Turizmusfejlesztés és Marketing Nonprofit Kft. vezetője.

„Szerettük volna megmutatni magunkat és ezt a hatalmas összefogást, ami a szervezőmunka mögött áll. Ennek eredményeként 2017-es kiállításon 8, tavaly 16, idén pedig 31 kiállítóval jelentünk meg. A 31 partner annak érdekében fogott össze, hogy a megye meg tudja mutatni színét javát. Szeretnénk bemutatni, hogy milyen rendezvényeink vannak, a gasztronómiánkat és a sokszínűségünket. De ugyanezt megtesszük az online felületeinken is.”

 

Bács-Kiskun a legboldogabb megye

A megye szlogenje "Bács-Kiskun boldoggá tesz", amit a megyék közötti boldogság-felmérés kiemelkedő eredménye miatt választottak. A kiállításon megmutatják, hogy mitől boldogok az ott élők - derült ki Rideg László a megyei közgyűlés elnökének beszédéből. „A megye rendelkezik a legtöbb termálfürdővel és gyógyhellyel Magyarországon, és az ország ötödik legnagyobb tava mellett Európa legnagyobb pincefaluja is ott található, 1200 pincével. A hungarikumainkból kóstolót is hoztunk a kiállításra” – mondta el az elnök.

Idén a sportot, az aktív turizmust, és a fenntarthatóságot állították a kiállítás középpontjába, amivel az egyre népszerűbb belföldi turizmusra is ráirányítják a figyelmet.

Galéria

KultúraBács-KiskunkiállításUtazás Kiállítás