2024.04.20, Szombat
Jövő szeptemberben Kecskeméten is dübörögni fog a rockflashmob
Szemereyné Pataki Klaudia facebook

Jövő szeptemberben Kecskeméten is dübörögni fog a rockflashmob

mti

2018.11.27. 09:17

Több százan zenélnek majd együtt jövő év őszén a KecskemétRocks produkcióban a hírös város szabadidőközpontjában.

Hirdetés

Az idén tavasszal megszervezett SzegedRocks Magyarország első olyan rockprodukciója volt, amelyben négyszáz zenész adott elő közösen, dobolva, gitározva és énekelve négy dalt.     

A civil kezdeményezés a szegedi zenészekben egy olasz ötlet alapján született meg, és a különleges esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése volt. A komoly nemzetközi sikert szerzett SzegedRocks folytatásaként tavasszal, május 11-én Marosvásárhelyen a Színház téren MuresRocks néven szerveződik egy flashmob. A jelentkezők, köztük a Magyarországról busszal érkezők itt négy dalt játszanak majd el együtt.     

SzegedRocks néven nyáron, június 21. és 23. között felkészítő tábort szerveznek a szegedi Sziksósfürdő Strandon és Kempingben. A csapatépítő találkozón a KecskemétRocks-ra készülve különféle kurzusokat, koncerteket tartanak majd.     

 

Ősszel, szeptember 7-én, vagy eső esetén 14-én a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban pedig a héttől a hetven évesig több száz hazai és külföldi zenész játszik majd együtt. Míg Szegeden még csak négy dalt adtak elő a résztvevők, addig Kecskeméten már egy csaknem kétórás, a hazai és a nemzetközi rockzene legjelentősebb szerzeményeit felvonultató koncertet élvezhetnek a zenészek és a közönség tagjai is. A résztvevők 13-14 slágert, köztük 6-7 magyar számot adnak majd elő.     

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte: bízik benne, hogy a kezdeményezés országos sorozattá fejlődhet. Mint mondta, a zene városában már eddig is számos stílus megjelent, de a KecskemétRocks tovább színesíti a zenei kínálatot. A zenekedvelők és -értők ezúttal nemcsak koncertélményként hallgathatják a slágereket, hanem maguk is átélhetik a közös zenélés örömét. 

A KecskemétRocks kezdeményezésről további információk a www.cityrocks.hu olvashatók.

KecskemétKultúraBenkó Zoltán SzabadidőközpontKecskemétRocks