2024.03.28, Csütörtök
Letették az NMI Művelődési Intézet épületének alapkövét Lakiteleken
Fidesz Bács 4.vk. - Kiskunfélegyháza és környéke - Facebook: Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. épületének alapkőletétele a Lakitelek Népfőiskolán

Letették az NMI Művelődési Intézet épületének alapkövét Lakiteleken

MTI

2018.06.28. 18:42

Letették az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. épületének alapkövét és egy időkapszulát a Lakitelek Népfőiskolán csütörtökön.

Hirdetés

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az ünnepségen elmondta: "hagyományainkra, keresztény kultúránk értékeire, magyar nemzeti identitásunk alapjaira tudásalapú társadalmat építünk, mert hisszük, hogy minden nemzedéknek kötelessége nem csupán gyarapítani, hanem örökíteni is a szellemi vagyonát és felnevelni a haza új nemzedékeit".

Mint fogalmazott, az építkezés új fejezetet nyit a közművelődés több száz éves történetében, hiszen az épület nemcsak székháza egy szervezetnek, hanem a közművelődés történetét őrző, feldolgozó, szakmatörténeti gyűjteménynek helyet adó, a közösségi művelődés jelen folyamatit kutató és szakmai utánpótlást biztosító országos központ is lesz.

KultúraBács-KiskunLakitelekalapkőletételNMI Művelődési Intézetidőkapszulaközművelődés