2024.04.25, Csütörtök

A Miraculum Gyermekkórus újra elvarázsolja Angliát

2018.06.18. 10:00

A Miraculum Gyermekkórus 47 énekese június 19-én indulnak 2 hetes angliai koncertturnéjukra. Útjuk során a 650 éves Kecskemét két testvérvárosába is elviszik Kodály városának üdvözletét: útközben a németországi Rüsselsheimben szállnak meg, Coventryben pedig koncerteznek.

Hirdetés

A kecskeméti Kodály Iskola Durányik László karnagy vezette kórusai a tanévet a Piarista Iskola dísztermében június 9-én megtartott koncerttel zárták. A kóruscsalád fantasztikus, két órás, tucatnyi Kodály művet megszólaltató műsora után az ifjú énekesek többsége már jól megérdemelt vakációját töltheti. 

 

A Miraculum Gyermekkórus 47 énekese a brit kis- és nagyvárosokban az ottani iskolák, kórusok vendégszeretetét élvezik majd, cserébe 12 alkalommal tartanak a Kodály-módszerről bemutatót. Természetesen mindenütt felkeresik a környék látnivalóit is. Hosszabb londoni városnézés mellett látogatást terveznek Shakespeare szülővárosába, Stratfordba, a nagy drámaíró szülőházából kialakított múzeumba, megrendelték már a Stonehenge látogatási engedélyét is. Hat koncerten lépnek közönség elé: London, Rugby, Coventry, Barnsley, Saddleworth, Bruton a fellépések helyszínei. Színes programjukban a reneszánsztól a XXI. századig, az egyházi művektől a népdalokon át a könnyűzenei feldolgozásokig mutatják be repertoárjuk legjavát. Szeretnék tovább öregbíteni iskolájuk, városuk hírnevét – nevükhöz híven megmutatni a kóruséneklés csodáját!

KecskemétKultúraMiraculum Gyermekkórus