2024.04.24, Szerda

30. évfordulóját ünnepli a Csík Zenekar

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

2018.06.11. 13:27

Június 23-án este 20 órakor Kecskemét Főterén, ahol az immáron 30 éves Csík zenekar ünnepi koncertre várja kecskeméti közönségét olyan jeles előadóművész közreműködőkkel, mint Kiss Tibor a Quimby zenekar frontembere, Fitos Dezső Társulatának profi táncosai és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kamarazenekara.

Hirdetés

Munkásságuk első két évtizedében az autentikus népzenei kincs megismerésén, tanulásán, táncházaikban és a táncegyüttesekkel közös produkcióikban pedig ennek továbbadásán dolgoztak. Ez a népzenei kincs segítette későbbi munkájukat is, hiszen az utóbbi évtizedben miközben megőrizték kötődésüket a magyar népzenéhez, az igényesen kiválasztott populáris dallamokat tökéletesen simították bele a magyar népzene szövetébe. Tették ezt úgy, hogy nem rettentek vissza az alternatív rock, a jazz, vagy éppen a komolyzene műfajától sem.

Közösségformáló dalaikat őszinte szeretettel, egy emberként énekli közönségük, életművük több generációt szólított meg. Ezt igazolja a szakmai közönség több kiemelkedő díjazása is, hiszen többek között Kossuth -díjjal, Magyar Örökség díjjal és Príma Primissima díjjal ismerték el munkájukat. Lemezeik rendre platina- ill. aranylemezek, mindez bizonyság arra, hogy a magyar zenetörténetben új korszakot nyitva, széles közönséggel kedveltették meg a magyar népzenét.
 

KecskemétKultúrakoncertCsík Zenekar