2024.04.20, Szombat

Újvilág Passió - Az ország minden részéből érkeznek nézők

Katona József Színház

2018.05.10. 20:48

A napokban megkezdődött az idei előadásokra - június 8. és 9. - szóló jegyek értékesítése, amelyet a korábbi évekhez hasonló, óriási érdeklődés kísér.

Hirdetés

Az Újvilág Passió bemutatását küldetésnek tekintettük az elmúlt 7 évben. Az ország minden részéből és a határon túlról érkező visszajelzések megerősítettek bennünket abban, hogy különleges értéket hoztunk létre, amelyért érdemes volt vállalni a produkcióval járó – sokszor erőnkön felüli - terheket – mondta el Cseke Péter direktor.

 

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy június második hétvégéjén az ország minden részéből elzarándokolnak a nézők Kecskemét festői szépségű Arborétumába, az Újvilág Passió előadására. A 18. század elején épült Mária-kápolna melletti területen - a művészi szabadság eszközeivel élve - a pálos rend történetének fontos epizódja elevenedik meg a darab kerettörténetében: ugyanis 126 pálos szerzetes is ott volt Kolumbusz Kristóf hajóin 1492 után, amikor felfedezték Amerikát. Feladatuk az volt, hogy tartsák a lelket a matrózokban és terjesszék az igét az új világban. 


A Cseke Péter rendezésében látható nagyszabású, látványos előadás szövegkönyve elsősorban az evangéliumra támaszkodik. A főbb szerepeket a kecskeméti színház művészei alakítják, a koreográfiát Lukács László, a Kecskemét Táncegyüttes vezetője készítette. A zeneszerző: Kövi Szabolcs.


forrás: kecskemetikatona.hu / Rákász Judit

KecskemétKultúraKatona József Színházújvilág passióKecskeméti Arborétum