2023.02.03, Péntek

Kecskeméten, a Nyíri erdőben, majd Lakitelek-Tőserdőn kezdődik a Muzsikál az erdő 15. évada

mti

2018.05.25. 11:50

A május 26-27-i rendezvény célja az erdő és a zeneművészet erejével a fenntartható, környezettudatos életvitelre buzdítani a programok résztvevőit.

A Muzsikál az erdő a hírös városban elnevezésű programsorozat szervezői május 26-án, szombaton Kecskeméten, a Nyíri erdei Vackor Vár Erdei Iskola területén a gyermekeket kézműves- és sportfoglalkozásokkal, valamint a Ciróka Bábszínház és a Lóca Együttes műsorával várják.     

A Millenniumi Hársfakör lombkoronája alatti erdei koncert első fellépőjét, az In Medias Brass rézfúvós quintettet a Zoord Zenekar követi, amelynek tagjai ősi hangszerekkel és emberi hanggal teremtenek csak rájuk jellemző zenei világot. Zárásként a Fonó Zenekar a magyarság és a Kárpát-medence népeinek zenéjét hozza el a Nyíri erdőbe.     

A nap során lesz még kerékpártúra, erdei séta népzenei meglepetésekkel, helyi termékek bemutatója és vására, valamint megnyitják a 2017-es fotópályázat nyertes képeiből rendezett Muzsikál az erdő elnevezésű kiállítást is. 

 

Különösen színes, gazdag gyermeknapi programokkal készülnek május 27-én, vasárnap Lakitelek-Tőserdőn, a Holt-Tisza partján. A kilátogató családokat kézműves foglalkozások, bábelőadás, sárkányeregetés, íjászat, lovagoltatás, táncoktatás, hangszerbemutató, gyermekkoncertek és környezettudatos divatbemutató szórakoztatja majd.     A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai szakvezetéses erdei sétákkal és kenuzással várják az érdeklődőket, a sportolni vágyók pedig szervezett kerékpártúrával érkezhetnek a helyszínre. Ezen a napon derülnek ki a Muzsikál az erdő 2018-as gyermekrajz-pályázatának eredményei is, a legjobb alkotásokból kiállítás nyílik.     

A nap során fellép a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Csík János és barátai, Petruska, valamint a Kecskemét Táncegyüttes.     

A Kecskemét környéki programsorozat június végén, július elején a Mátrai Művészeti Napokkal folytatódik, majd ősszel, szeptember végén a Körösök völgyében, a gyulai Városerdőn és a partiumi Nagyvárad közelében, Püspökfürdőn zárul.

KecskemétKultúraMuzsikál az erdőnyíri erdőLakitelek–Tőserdő