2024.03.19, Kedd

Augusztus 3-án nyit a kecskeméti Udvarszínház

Katona József Színház

2018.05.24. 14:37

Szerelmes színmű, zenés színdarab a 30-as évek slágereivel és egy „relatív komédia” szerepel a kecskeméti Udvarszínház idei kínálatában. Színpadra lép – többek között – Kőszegi Ákos, Gubík Ági, Koltai Róbert, Szávai Viktória, Adorjáni Bálint, valamint Benedek Miklós és Ulmann Mónika.

Hirdetés

Különös szerelmi háromszög történetét meséli el a Hajnali részegség című színmű, amelyet augusztus 3-án, az Udvarszínház nyitónapján láthat a közönség. Kosztolányi Dezső életének utolsó időszakába pillanthatunk bele, amikor a gégerákkal küzdő, s emiatt némaságra ítélt költő már csak beszélgetőcédulákkal tud kommunikálni feleségével, Harmos Ilonával és a kórterembe időnként felszökő szerelmével, az ismert dizőzzel, Radákovich Máriával. Réczei Tamás a fennmaradt cédulák és füzetek felhasználásával írt színművet arról, miért adta fel a hosszú hűséget éppen ekkor Kosztolányi, s vajon miért feslett fel kapcsolatuk szövete Ilonával. A költő szerepében Kőszegi Ákos lép színpadra, Harmos Ilonát Gubík Ági, Karinthy Frigyest Koltai Róbert, Radákovich Máriát Fodor Annamária alakítja.


Közkívánatra az Udvarszínházban is látható lesz Szávai Viktória és Adorjáni Bálint nagysikerű zenés előadása, a Kié vagy, mondd! A Szép Ernő Lila akác című regényének felhasználásával írt darabban a 30-as évek legnagyobb filmslágerei - Odavagyok magáért, Hamvadó cigarettavég, Egy kis édes félhomályban… - kalauzolják el a nézőket a casino világába, ahol reménytelen, kusza, ábrándos szerelem szövődik két fiatal, Péter és Vilma között. A produkció két alkalommal, augusztus 4-én és 5-én lesz látható a Városháza díszudvarában.


Az Udvarszínház augusztus 11-ei záró előadása is különleges élményt ígér! Benedek Miklós és Ulmann Mónika az egyik legizgalmasabb kortárs brit szerző, Simon Stephens Heisenberg című színművét mutatja be Szabó Máté rendezésében. Alex, a 70-es éveiben járó hentes és Georgie, a 40-es pincérnő egy zsúfolt pályaudvaron látja meg egymást. A nő hirtelen ötlettől vezérelve belecsókol a férfi nyakába. A pillanat meglepetéséből felocsúdva Alex és Georgie beszélgetni kezdenek, s ráébrednek: dolguk van egymással. A találkozás mindkettejük életét felforgatja…


Az Udvarszínház előadásainak kezdési időpontja: 20.30. Jegyek és bérletek május 23-a és június 29-e között válthatók meg a kecskeméti Katona József Színház szervezési és jegyirodájában, valamint a Kelemen László Kamaraszínház (Hírös Város Turisztikai Központ) jegypénztárában. A jegyek ára 2500 forint, a három előadásra szóló bérlet 6000 forintért vásárolható meg. Június 29-e után a Tourinform Irodában (Szabadság tér 5./a) valamint a Líra Könyv- és Zeneszalonban (Hornyik J. krt. 2.) váltható udvarszínházi belépők. 
Eső esetén az előadások a nagyszínházban lesznek láthatók.

KecskemétKultúraKatona József SzínházUdvarszínház