2024.03.29, Péntek

Páros hónap óriási kedvezményekkel a kecskeméti színházban

Katona József Színház

2018.02.14. 11:00

Február 14-étől Páros hónap a kecskeméti teátrumban. Vásároljon jegyet február 14-e és március 14-e között az akcióban szereplő előadások egyikére, és a második belépőjegyet ajándékba kapja.

Hirdetés

Valentin-napon, azaz február 14-én kezdetét veszi a kecskeméti Katona József Színházban a Páros hónap. Ennek keretében a következő négy hétben különleges kedvezménnyel várják a nézőket.

Mindazok, akik belépőjegyet váltanak az alábbi produkciók egyikére, a második jegyet ajándékba kapják.

 

Az akcióban részt vevő előadások:

VÉRNÁSZ Leonardo hiába járt éveken át gyönyörű választottjának ablaka alá, más nőt kellett elvennie. Hajlékukban ritka vendég a boldogság, mert a férfi szíve még mindig a lányé, aki szintén szerelem nélküli menyegzőre készül. A Vérnászt Kocsis Pál rendezésében láthatják a Ruszt Stúdió Színházban.

Játsszák: Dobó Enikő, Bognár Gyöngyvér, Hegedűs Zoltán, Orth Péter, Zayzon Zsolt, Decsi Edit, Csapó Virág, Hajdú Melinda, Szegvári Juli, Fischer Lilian, Puskás Gyula, Tóth Jázmin, Mahalek Gábor valamint a Kecskemét City Balett tagjai

 

A JÓEMBER SZECSUÁNBÓL Bertolt Brecht drámájában a világ szörnyűségének híre az istenek fülébe is eljut, akik felkerekednek, hogy találjanak egy jó lelket. Már-már feladják a keresést, amikor útjukba kerül Sen Te, az utcalány – az egyetlen jó ember Kínában. Sen Te megpróbál szeretetben élni, de rájön, hogy a jó nem mindig jó, és néha a jó is lehet rossz.

A főbb szerepekben színpadra lép: Trokán Nóra, Szemenyei János, Nagy Viktor, Csombor Teréz, Fazakas Géza, Danyi Judit, Sára Bernadette.

 

ÜBÜ papa csak pöffeszkedik, zabál és ezzel meg is van elégedve. Nagyravágyó felesége azonban arra biztatja, ölje meg urát, hogy még több hurkához jusson, és szerezhessen magának esernyőt, nagy köpönyeget. Az összeesküvés tervét csakhamar elkészíti, és nyélbe is üti - és az ostoba Übü papa uralkodni kezd. Sejthető, hogy a zsugori, önző király ellen hamar fellázad a nép, s a cár is hadat üzen neki. Papa a táborba kényszerül, míg Übü mama sírboltok fosztogatására adja a fejét; de nem mindennapi kalandjaik során újra összesodródnak és Nyugat felé veszik az irányt.

Szereplők: Kőszegi Ákos, Csapó Virág, Zayzon Zsolt, Orth Péter, Kiss Jenő, Märcz Fruzsina, Körtvélyessy Zsolt, Sirkó László, Pál Attila, Jankovics Péter.

Bemutató: 2018. február 16.

 

RÓMEÓ ÉS JÚLIA - NÉGYHANGÚ OPERA Két egyfelvonásos, két különböző műfaj, ám egy üzenet: egy előadás akkor is izgalmas lehet, ha történetesen nem beszélnek benne egy árva szót sem.

Tom Johnson 1971-es darabja valódi opera-kuriózum. Zenéjében némiképp repetitív és minimalista, négy zenei hangból áll (D, E, A, H). Ugyanakkor humorában rendkívül összetett, tökéletesen alkalmas arra, hogy az egyszeri ember ráeszméljen: az opera jó!

És ha az opera jó, akkor mit mondjunk a balettről? A tánc is jó! Főleg, ha olyan ismert történetet dolgoz fel, mint a Rómeó és Júlia. Így, együtt pedig olyan csapatot alkotnak, mely kihagyhatatlanná teszik az estét. 

A Rómeó és Júliát táncolják: Jurák Bettina, Nagy Nikolett, Szőllősi Krisztina, Varga Lotti, Bolla Bence, Feledi János m.v., Földesi Milán, Katonka Zoltán, Raj Martin, Rónai András m.v., Szóka Roland. Koreográfus: Barta Dóra

A Négyhangú opera szereplői: Fischer Lilian, Megyesi Schwartz Lúcia, Aradi Imre, Ferencz Bálint, zongorista: Károly Kati

Bemutató: 2018. március 14., Kelemen László Kamaraszínház

 

Galéria

KecskemétKultúraKatona József SzínházPáros hónap