2024.04.20, Szombat

Február 26-án új sorozatot indít útjára a kecskeméti teátrum

Katona József Színház

2018.01.17. 12:00

A havonta jelentkező FILM-SZÍNHÁZ-KLUB nézői az elmúlt évek emlékezetes előadásainak felvételeiből láthatnak válogatást a Hírös Város Turisztikai Központban. A vetítéseket színháztörténeti ismertető és beszélgetés előzi meg, majd közönségtalálkozó követi. Az est házigazdája Tóth Kata rendezőasszisztens, dramaturg.

Hirdetés

Milyen időszakot ölel fel a válogatás?
- Az elmúlt 10 év terméséből szemezgetünk. Kivétel nélkül olyan felvételekről van szó, amelyek egyetlen egy vetítés erejéig kerülnek elő színházunk archívumból. 

Melyik előadással indul a sorozat?
- Első alkalommal Rideg Sándor Indul a bakterház című művének színpadi változatát vetítjük le, melyet a 2009/10-es évadban állított színpadra Cseke Péter. A főbb szerepekben Mikó István, Nemcsák Károly és Csombor Teréz látható. Az est vendége Cseke Péter, a kecskeméti színház igazgatója lesz, akivel a produkció kulisszatitkairól beszélgetünk, s természetesen a nézőknek is lehetőséget kínálunk, hogy feltegyék kérdéseiket, elmondják véleményüket. A résztvevők bevezetésképp az előadáshoz kötődő színháztörténeti érdekességeket hallhatnak: beszélünk a darab játékhagyományáról, az alkotókról és az előadás kritikai fogadtatásáról is. 

 


A folytatás?
- Széles skáláról válogatunk műfaji szempontból és az alkotókat tekintve is. Terveink között szerepel többek között a 2011-ben bemutatott Bánk bán levetítése Bagó Bertalan rendezésében, amely országos visszhangot kiváltó előadás volt, s amely sok középiskolás számára jelenthet segítséget nemzeti drámánk feldolgozásához. 

Hogyan lehet részt venni a FILM-SZÍNHÁZ-KLUB programján?
- Az első vetítést február 26-án tartjuk a Hírös Város Turisztikai Központban 18 órától. A belépés ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot az [email protected], a 76/501-176-os számon vagy személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban jelezhetik. 

KultúraKatona József SzínházHírös Város Turisztikai KözpontFILM-SZÍNHÁZ-KLUB