2024.04.24, Szerda

Varázslatos karácsonyról énekel az Aurin kóruscsalád

2017.12.13. 09:45

A Kodály Zoltán Emlékév méltó lezárására készülnek.

Hirdetés

December 14-18-a között immár 18. alkalommal kerül megrendezésre a „Chorus Inside Christmas” nemzetközi kórusverseny, melynek ezúttal Budapest ad otthont. A nyitó koncertet december 15-én a Szent Erzsébet-templomban, a versenyt december 16-án a Radnóti Miklós Gimnáziumban tartják. A rendezvény magas művészi színvonalát a Pasquale Veleno karmester, zongoraművész elnökletével működő zsűri garantálja. Reméljük, magasra értékelik majd az Aurin Leánykar produkcióit, akik folklór és egyházi zene kategóriában is megmérettetik magukat.

Aznap este 19 órától az Aurin kóruscsalád és a Somnium Laude kamarakórus még adventi koncertet is ad Budapesten a Józsefvárosi Szent József-plébániatemplomban..

 

A sokak által várt Varázslatos Karácsony - a Miraculum Gyermekkórus, az Aurin Leánykar, az Aurin Nőikar, az Aurin Vegyeskar és a Somnium Laude kamarakórus nagy közös karácsonyi koncertje - 2017. december 23-án 17 órától a kecskeméti Nagytemplomban kerül megrendezésre.

 

 

Kodály Zoltán emlékévvé nyilvánította 2017-et a Magyar Kormány, mivel a világhírű zeneszerző, zenekutató 135 éve született és 50 éve hunyt el. A jeles évfordulókhoz idén számos programmal kapcsolódtak a kecskeméti Kodály Iskola Durányik László karnagy vezette kórusai. A bulgáriai Shumen, a franciaországi Yvetot fesztiváljai után a nyáron nyolc koncertes angliai turnén vettek részt a leányok. Az új tanév elején görögországi kórusversenyre utazott a leánykar: Paraliaban a VI. "Zene és tenger" Nemzetközi Kórusfesztiválon maximális pontszámmal kategóriájuk első díját, majd a verseny nagydíját is megnyerték

Az év folyamán számos kecskeméti rendezvényen hallhatták a kóruscsalád valamelyik tagjának fölcsendülő énekét.

 

 

 

KultúraAurin LeánykarKodály Zoltán emlékévkecskeméti Nagytemplom