2024.04.25, Csütörtök

A Család ellen nincs orvosság és a János vitéz az évad legnépszerűbb előadása, a város kedvence: Kőszegi Ákos

kecskemet.hu

2017.06.07. 08:36

Kecskeméti Oscar-gálaként is emlegetik az évadzáráskor évről évre megtartott ünnepélyes és egyben rendkívül szórakoztató műsort a kecskeméti Katona József Színházban.

Hirdetés

Az Együtt a Művészetért díjai közönségszavazatok alapján tíz kategóriában emelik ki a szezon legjobb alkotásait, alkotóit, alakításait. Közben pedig a legemlékezetesebb jelenetek is életre kelnek, általában sok-sok meglepetés kíséretében.

 

Idén kilencedik alkalommal jelentkezett Kecskeméten a színházi társadalom és a közönség nagy várakozásától kísérten az Együtt a Művészetért Díjátadó Gála. Évről évre jelentős támogatók adják nevüket a kezdeményezéshez, és állítják anyagi erejüket a művészet támogatásának szolgálatába – legtöbbjük visszatérőként.

A kategórianyertesek méltatásai között természetesen a szórakoztató betétek most sem maradhattak el. Igazi kulturális csemegekosárral szolgáltak a szervezők az évad legjobb jeleneteiből és csak ide szánt produkciókból, a Kecskemét City Balett Carmina Burana feldolgozásától a finálé ABBA-egyvelegéig. Az est házigazdái most is a színház két népszerű fiatal művésze, Decsi Edit és Orth Péter voltak.

De a legnagyobb várakozás mégiscsak a közönség által megszavazott győztesek leleplezését kísérte, melyeket most a kihirdetés sorrendjében teszünk közzé.

Elsőként Gyarmati Dóra vehette át a legjobb jelmeztervező díját Kriskó Jánostól, a Kecskeméti Televízió Múzsa című kulturális magazinjának felelős szerkesztőjétől.

A legjobb díszlettervezőnek Ambrus Máriát választotta a közönség, díját Kovács Jánostól, a DIEGO Kft. kereskedelmi igazgatójától kapta meg.

A női epizodisták legjobbjaként Bognár Gyöngyvér emelkedett ki, elismerését átadta: Horváth Attila, Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. 

A legjobb férfi epizodista díját Zayzon Zsolt vehette át Berta Tibortól, CabTec cégcsoport kecskeméti telephelyének vezetőjétől.

A János vitéz nyerte el a legjobb kisszínházi előadás díját, amit Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere nyújtott át.

A legjobb táncművésznek Katonka Zoltánt választották, díját Bogdándi Ferenctől, a Kecskeméti Médiacentrum online és közösségi média szerkesztőjétől kapta meg.

A legjobb színésznő Hajdú Melinda lett a közönség szavazatai alapján. A kategória támogatója, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. nevében a díjat átadta Seres Sára, az Együtt a Művészetért! díjátadó gála szervezője.

A legjobb színésznek járó díjat Szemenyei János vehette át Csorba Jánostól, az Autó Univerzál Kft. műszaki igazgatójától.

A közönség a város kedvencévé a 2016/17-es évadban Kőszegi Ákost választotta, díját átadta: Seres Sára, az Együtt a Művészetért! Díjátadó Gála szervezője, a Kecskeméti Médiacentrum marketingvezetője.

A legjobb előadás a Család ellen nincs orvosság lett, a díjat dr. Salacz László országgyűlési képviselő adta át.

Végül a Latabár Kálmán-díjat adta át Cseke Péter direktor, amelyet ezúttal Decsi Edit érdemelt ki.

Galéria

KecskemétKultúraKatona József SzínházJános vitézCsalád ellen nincs orvosságKőszegi Ákos