2024.03.29, Péntek

A budapesti premier után Kecskeméten a Kelemen László Kamaraszínházban lesz látható először a Musza Dagh Musical, melyet az Urartu Színház társulata ad elő Május 21-én 19 órai kezdettel. Franz Werfel regényéből a világon elsőként készült musical Magyarországon.

Hirdetés

 

A Musza Dagh Musical az I. világháború alatt, a török-oszmán birodalom által megsemmisítésre és hontalanságra ítélt örmény nemzet küzdelmének egy heroikus fejezetét dolgozza fel. Az 1355 méter magas hegy, a Musza Dagh, melyet Mózes-hegyként is említenek, szimbólumává vált az örmény genocídiumnak. E hegy volt védelmező erődje annak az ötezer örménynek, melyek a környező örmény falvak lakói voltak. Vezetőjük, Gabriel Bagradjan irányításával negyven napig védték magukat a török túlerővel szemben. Hősiesség, áldozathozatal, szerelem és emberi drámák tükrében jelenik meg a kor huszadik százada és egyértelmű történelmi párhuzamokkal mai világunk is a popzenét és az örmény népzenei tradíciókat egyedülálló módon ötvöző zenei világba ágyazva.

 

Ember Péter zeneszerző és a szövegkönyvet, valamint a dalszövegeket szerző Diramerján Artin musical-e nagyszínházi és koncertváltozatban is műsoron tartott produkcióként hosszú távon szerepel az Urartu Örmény Színház műsorán.

Az előadást a Kecskeméti Örmény Önkormányzat szervezésében valósulhat meg.

KecskemétKultúraKelemen László KamaraszínházMusza Dagh MusicalKecskeméti Örmény Önkormányzat