2024.03.02, Szombat

Ingyenes koncerteket ad megyénkben a Budapesti Fesztiválzenekar

mti

2017.04.30. 14:19

2017. május 2. és 7. között Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán is ingyenes közösségi koncerteket adnak a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi.

Hirdetés

A Közösségi Hét című sorozatban a zenészek egy hét alatt összesen tíz megyében - 21  helyszínen - adnak koncerteket elhagyott zsinagógákban, templomokban, idősotthonokban és iskolákban.

A BFZ kamaraformációi május 3-án Orosházán, május 4-én Tokajban, május 7-én pedig Esztergomban zenélnek. A Zsinagógakoncertek programsorozat a Budapesti Fesztiválzenekar, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének közös rendezvénye - közölte a zenekar az MTI-vel.

A zenekar muzsikusai tizenkét idősotthonban, többek között Budapesten, Biatorbágyon, Dabas-Gyónon, Kiskunfélegyházán, Dunakeszin és Nagymágocson is fellépnek.

A Fesztiválzenekar a legkisebbeknek ezúttal Zsámbékra, Kisújszállásra és az ózdi Van Helyed Alapítványhoz viszi el interaktív Zenevár című programját.

Folytatódik a Johann Sebastian Bach műveit felkaroló templomi sorozat is: május 3-án Kiskőrösön, május 4-én Balassagyarmaton, május 5-én pedig Debrecenben játszik a zenekar barokk együttese korhű bélhúros hangszereken, katolikus, evangélikus és református templomokban.

A Budapesti Fesztiválzenekar három évvel ezelőtt indította el ingyenes Közösségi Hét című koncertsorozatát.

 

Forrás: mti

KiskunfélegyházaKiskőrösKultúra2017 májusBudapesti Fesztiválzenekarközösségi koncert