2021.02.25, Csütörtök

Október 26-án mutatják be Kecskeméten a forradalmi táncjátékot

MTI

2016.10.09. 11:36

Folytatódik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon nagy sikerrel bemutatott '56 Egy nép kiáltott című táncjáték országos turnéja. A forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára készült ünnepi műsor hamarosan Kecskeméten is látható lesz.

Hirdetés

A 20. század meghatározó évtizedeinek történelmi és kulturális fordulópontjait a zene és a tánc nyelvén felidéző előadás középpontjában az 1956-os forradalom áll. A produkció szembesít a forradalom kirobbanásához vezető állapotokkal, és megjeleníti a forradalom utáni diktatúra, majd felpuhulásának auráját is, mindezt jövőbe mutató optimizmussal.


A darabban hagyományos néptánc elemek, a kornak megfelelő táncműfajok (tangó, rock and roll), valamint a kortárs színpadi tánc is mind mondanivalót hordoznak a közönség számára. Míg egyes jelenetekben a szóló táncokat előtérbe helyező megfogalmazás, máskor a több mint száz táncos elsöprő energiája ad drámai hangsúlyt az előadásnak.

 

A magyar nemzet erejéről és szabadságszeretetéről példát adó, a megidézett korszakokra jellemző dallamokkal és háttérvetítéssel kísért műsor október 26-án lesz látható Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális Központban

 

A táncjáték zenei szerkesztője Pál István "Szalonna", a szerkesztő koreográfusok Juhász Zsolt és Mihályi Gábor, míg a rendezőkoreográfus Mucsi János volt. Közreműködik mások mellett a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes, a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület, és a Katasztrófavédelem Központi Zenekara is.

Kultúra1956forradalmi táncjáték

Hirdetés

Hirdetés