2024.04.25, Csütörtök

Futballhuszárok a János vitézben

kecskemetikatona.hu

2016.10.05. 13:32

A magyar futballisták Eb-sikere inspirálta Szente Vajkot, amikor belekezdett a kecskeméti színházban a János vitéz rendezésébe. A bemutató október 7-én lesz az új Kamaraszínházban.

Hirdetés

Kovács Yvette Alida jelmezei a huszárgúnyát és a futballisták mezeit idézik egyszerre.

- A rendező alapkoncepciója az volt, hogy korunk csatája a foci, ott mérkőznek meg egymással a nemzetek, mérik össze erejüket. Vagyis a focisták a modern kor harcosai. Ezért ki kellett találni, hogy a huszáröltözetek miként illeszthetőek be ebbe a közegbe - mondta a kecskeméti színház weboldalán megjelent interjúban Kovács Yvette Alida.

 

Csombor Teréz (k) a mostoha, Szabó Nikolett (b) Iluska szerepében, valamint a címszerepet alakító Orth Péter a János vitéz próbáján. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

 

- Miután megszületett az alapötlet, a következő- és egyben legfontosabb- lépés az volt, hogy meghatározzuk az egyes szereplők helyét ebben a rendszerben. A huszárok focisták, így a Strázsamester lett a kapus. Bartolo, az udvari tudós kapta a sportriporter szerepkört. A lányok –Iluskával együtt - pompom szurkolólányokként jelennek meg. A falu csősze biztonsági őr, míg a francia király az edző. Ebben a rendszerben külön játéklehetőséget ad az is, hogy kinek mi legyen a mezek a hátán feltűntetve - tudhatjuk meg a jelmeztervezőtől.

 

Ezek után kíváncsian várjuk a darab bemutatatóját, hiszen egy merőben szokatlan János vitézzel találkozhatunk az új Kamaraszínházban.

 A címszerepet alakító Orth Péter, valamint Pál Attila a francia király, Sirkó László Bartoló és Dobó Enikő a francia királylány (b-j) szerepében a János vitéz próbáján. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

 

KultúraszínházJános vitézKamaraszínház