2024.04.16, Kedd
58'-ban is forgatott és most is fog a Nagy Imre perben

58'-ban is forgatott és most is fog a Nagy Imre perben

2016.10.07. 09:09

A felvételek egy önálló, az eredeti tárgyalás és a kivégzés eseményeit feldolgozó dokumentumfilm alapját képezik majd Borsody István rendezésében, amelyben hangsúlyos szerepet kaphat egy operatőr, aki ott volt az 1958-as ítéletkor a forgatócsoport tagjaként.

Hirdetés

Azonnali, 440 ezer forintos támogatást ítélt meg eheti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az Omega-Kreatív Bt.-nek, amely a Kúria október 13-ai tárgyalását kívánja megörökíteni a Nagy Imre-per semmisségéről. Döntöttek arról, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály által érintett médiaszolgáltatóként azonosítják, és határoztak a médiaszolgáltatók és filmes alkotók találkozóhelyeként szolgáló idei Kvótafórum megrendezéséről is.

A Nagy Imre-per semmisségéről szóló igazolást állít ki a Kúria 2016. október 13-án nyilvános ülésen, amelynek helyszíni forgatásához 440 ezer forintos támogatást nyújtott a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program Escher Károly-pályázatának eheti fordulójában. A felvételek egy önálló, az eredeti tárgyalás és a kivégzés eseményeit feldolgozó dokumentumfilm alapját képezik majd Borsody István rendezésében, amelyben hangsúlyos szerepet kaphat egy operatőr, aki ott volt az 1958-as ítéletkor a forgatócsoport tagjaként. A pályázónak a dokumentumfilm tervével később részt kell vennie a grémium Ember Judit-pályázatán is.

Intézményi Kommunikációs Osztály