2024.04.20, Szombat

Sokszínű programok a Széchenyivárosban

kecskemet.hu

2016.09.12. 11:26

Ma kezdődik a szeptember 17-ig tartó Széchenyivárosi Napok Kecskeméten. A legnagyobb buli a szombati fesztiválon várható, ahol többek között Gáspár Laci és a Desperado is játszik.

Hirdetés

Az Aradi Vértanúk terén ma délelőtt 10 órakor nyitotta meg a Széchenyivárosi Napokat Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere.

Szeptember 13-án, kedden elektronikai hulladékgyűjtési eLOMI akció lesz: a  Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolába bárki elhozhatja a működésképtelen vagy éppen csak feleslegessé vált elektronikai és elektromos tárgyait 7 és 17 óra között.

Szintén kedden az Őszi PuccParádé keretében közvetlen lakókörnyezetünk hulladékmenetesítésére és virágültetésre buzdítanak, három széchenyivárosi iskolában egy időben ültetnek virágot.

 

Szeptember 14-én, szerdán 17 órakor a Szent Család Plébánia kertjében Ricsi bohóccal köszöntik a gyerekeket.

Szeptember 15-én, csütörtökön a széchenyivárosi óvodákban (Forradalom utcai, Akadémia körúti, Széchenyi sétányi, Juhart utcai és Lánchíd utcai intézményekben) Nyárbúcsúztató Kiállítás nyílik.

Szeptember 15-én, pénteken 14 órától a Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében a Széchenyivárosban található általános iskolák felsőtagozatos osztályai 5 fős csapatok jelentkezésével szállhatnak versenybe az ÁlomVakációért. A csapatok ügyességi versenyek és kvíz kérdések során mérkőznek meg egymással.

16 órától pedig a legsportosabb osztály címért versenyezhetnek az általános és középiskolás osztályok 4 fős csapatai csocsó, darts és asztalitenisz sportágakban. A végső döntő 2016 decemberében lesz, ahol kiderül, ki az Év legsportosabb osztálya a Széchenyiben.

 

A legtöbb program és a legnagyobb mulatság azonban szombaton, szeptember 17-én lesz a „Széchenyivárosi Fesztivál” napján.

Az eseményt Dr. Salacz László országgyűlési képviselő nyitja meg 10 órakor, majd óvodások és általános iskolások műsorával folytatódik. Közben főzőverseny és horgászverseny is zajlik majd.

 

 

„Széchenyivárosi Fesztivál” programja szeptember 17-én:

Helyszín: Kecskemét, Szabadidő központ

12.00 Horgászverseny és a Főzőverseny eredményhírdetése

Díjakat átadja: Leviczky Cirill, Bogasov István és Engert Jakabné önkormányzati képviselők

12.15-12.45 Nyitnikék Nyugdíjasklub

Hírös Barackvirág Tánc- Csoport

12.45-14.00 Erősemberek

14.00 óra Gáspár Laci

17.00 óra DESPARADO

20.00 óra MILAGRO SANTANA TRIBUTE BRAND

Egész napos programok, események: Főzőverseny

Horgászverseny

Asztaliteniszezési lehetőség

Családi játszma (több alkalommal a nap során)

A családi csapatok minimum 1 szülőből és 1 gyermekből állnak. 1 verseny 3 ügyességi versenyszámból áll. A legügyesebb családok sporteszköz díjazásban részesülnek.

 

10-16 óra között K-Téka - környezettudatos vásárlás = kevesebb hulladék

A környezettudatos vásárlás hétköznapi fortélyaival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Környezettudatos vásárlás = kevesebb hulladék: a hétköznapi gyakorlatban azt jelenti, hogy írjunk bevásárlólistát, vigyünk magunkkal bevásárlótáskát, válasszunk nagyobb kiszerelésű és kevésbé csomagolt terméket, ha csak tehetjük vásároljunk helyi terméket és részesítsük előnyben az újrahasználható csomagolást.

Az elméleti diskurzuson kívül lehetőség lesz még arra is, hogy saját öko-bevásárlótáskákat lássanak el egyedi grafikával, valamint arra, hogy a témával kapcsolatos rajzokat készítsenek a gyerekek. A rajzok részt vehetnek egy internetes szavazáson és a 3 legtöbb szavazatot kapó rajz díjazásban részesül.

 

Művészetekkel a Környezetvédelemért - családi alkotóműhely

10-13 óráig képkészítés

13-15 óráig kiállítás és 15.30 díjazás

A nap folyamán műanyag kupakokból képeket készíthetnek a családok, melyekből egy rögtönzött kiállítást tartunk és a 3 legjobban sikerült alkotást a helyszínen díjazzuk.

 

Zsibpiac a Közösségért - BabaMama Börze

10-14 óráig, helyszín: a szabadidőközpont, amennyiben az időjárás indokolja a központi sátorban

Zsibvásárt, csere-bere akciót hirdetünk Noémiéken keresztül a széchenyivárosi családok közreműködésével, mint az intézményekben és ezzel egy időben adományokat (gyermek ruha, játék és sportszer) gyűjtünk rászoruló családoknak. Itt az együttműködő partnerünk és a nehéz körülmények között élő családok felé a közvetítő a Medina Adománybolt lenne.

 

Egészségügyi Szűrések 10-14 óráig Ölelő Kéz és Hospice alapítvány

Szervező: Széchenyivárosi Tanácsadó Testület (4.5.6. számú egyéni választókerület Tanácsadó Testületének)

Társszervezők: Széchenyivárosért Egyesület, a Városrészben működő Óvodák és Általános Iskolák, Spartacus Sportkör és Közösségi Tér, Ölelő Kéz és Hospice Alapítvány, Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet, Szentcsalád Plébánia

Kultúrafesztiválszéchenyiváros