2024.04.26, Péntek
Kecskeméti épületeket is megihletett a színező divat

Kecskeméti épületeket is megihletett a színező divat

bacsmegye.hu

2016.08.24. 15:40

A kecskeméti Cifra Palota Pávás terme adott otthont, és a Kecskeméti Városszépítő Egyesület szervezésében került bemutatása Mészáros Marianna által megrajzolt Kecskeméti Szecesszió című színező könyv.

Hirdetés

A Művésznőben évekkel ezelőtt fogalmazódott meg, hogy mi lehetne az a kis emléktárgy, amit magukkal tudnának vinni Kecskemétről az ide látogató emberek.

Megpróbálta megragadni a színező divatot, kifejezetten kecskeméti szecessziós épületeket ábrázolt könyvében. 9 épület, melyek között vannak ismertek, pl. a Városháza és a Cifrapalota, de vannak olyan kevésbé ismertek is, mint a Katona Gimnázium, a Bethlen körúton az egykori Mátyás téri általános iskola is. A könyv az ART Brigád Bt kiadásában jelent meg.

 

A könyvből két rajz letölthető és kinyomtatható lesz. A bemutatóval egyidejűleg meghirdetésre került iskolások számára egy pályázat, mely szerint a kiszínezett rajzokat november 30-ig a Cifrapalota földszintjén elhelyezett ládikába kell bedobni. December 10-ig szakmailag hozzáértő zsűri bírálja majd el a műveket, a jutalom pedig Kecskeméttel kapcsolatos építészeti ismeretek könyvek lesznek.

Galéria