2024.03.28, Csütörtök

Honfoglaló életérzés Bugacon

2016.08.14. 09:42

Európa legnagyobb lovas hagyományőrző rendezvényét a Magyar-Turán Alapítvány szervezésében az idén augusztus 12. és 14. között tartják Bugacon. Az eseményen 12 országból 27 hun és türk tudatú nemzet képviselője vesz részt.

Hirdetés

A Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés több mint száz, Kárpát medencei magyar hagyományőrző és civil szervezet részvételével valósul meg. Több száz lovas és több ezer gyalogos vesz benne részt hagyományőrző - főleg ősi hun, avar és magyar - viseletben, páncélzatban.

 

A legnagyobb történelemformáló őseink tiszteletére szervezett ünnepséget minden második évben rendezik meg. A három napos esemény kétségtelenül leglátványosabb programja a szombati Seregszemle volt. A több száz lovas és gyalogos részvételével rendezett hadi felvonulást ezrek követték figyelemmel.

 

A rendezvényre még ma is érdemes ellátogatnia, aki kóstolót szerete kapni a régi idők életviteléből. Az autóval érkezők legyenek türelmesek, mert Bugac központjában lelassul a közlekedés, a parkolókig már csak lépésben lehet haladni.

Az eseményre ingyenes a belpés, de lesz mire költenünk a pénzünket, hiszen kézműves vásárfiából és finom pusztai falatokból nincs hiány.

 

Képgalériánkat itt tekinthetik meg:

Fotók: Kis Ferenc

Galéria

KultúraBugackurultáj