2024.07.15, Hétfő

Közösség

Érdemes mielőbb átnézni a NAV által készített SZJA tervezetet

2017.03.23

Sokan már az első pillanatban felkeresték a NAV új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását akár a nav.gov.hu oldalról elérhető felületen ügyfélkapus jelszóval, akár papíralapon vagy a NAV bármely ügyfélszolgálatán.

Szemétszedéssel az erdőkért

2017.03.16

Erdőtakarítási akciót hirdet a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. 2017. március 21-én, kedden délelőtt az "Erdők Nemzetközi Napja" alkalmából Bács-Kiskun megye erdeiben. Az önkéntesek csatlakozását is várják!

Egy januárban kilakoltatott lakosért gyűjtésbe kezdett a nagyrévi polgármester

2017.01.26

A Tiszazugban nem lett egyszerűbb az élet - Burka István Nagyrév polgármestere, Gál József alpolgármester és Kátainé Jómás Erika képviselő egy a házából kilakoltatott, majd e miatt kórházba került nagyrévi asszonynak kezdtek gyűjtésbe a falu facebook oldalán keresztül.

Felvidéken jártak a szentkirályi hetedikesek

2016.10.18

A Szentkirályi Általános Iskola 7.osztályos tanulói az Emberi Erőforrások Minisztérium Határtalanul pályázatán 627.000 Ft-ot nyertek.

Boldog Iskola lett a Félegyházi Móra

2016.10.08

A tanév során az intézmény minden osztálya és minden tanulója 10 alkalommal az osztályfőnökök által tartott boldogságórán vesz részt, az osztályfőnöki órák keretein belül.

Két kecskeméti diák a nemzet fiatal tehetségei ösztöndíjasai között

2016.09.29

Szécsi Adél Lilla és Dobák Dávid, akik egyaránt a Katona József Gimnázium tanulói, a logika, matematika területén elért kimagasló eredményeikért részesültek az elismerésben.

Népszavazási kampány Kiskunmajsán

2016.09.23

Rákossy Balázs tartott tegnap este lakossági fórumot a városban, felhívta a figyelmet a betelepítés jogszerűtlenségére, és kérte, minél többen vegyenek részt a népszavazáson.

A megyei Öveges laborok is várják a vendégeket a Kutatók éjszakájára

2016.09.16

Szeptember 30-án zajlik országosan a Kutatók éjszakája programsorozat. Felsőoktatási intézmények, iskolák, kutatóhelyek, múzeumok kínálnak programokat a kutatói pálya és a természettudományok népszerűsítésére. Az iskolák között számos, a TÁMOP 3.1.3 pályázatok támogatásával létrejött diáklabor is kínál programokat.

Átlagon felüli boldogság Bács-Kiskunban

2016.09.14

Kecskemét a hatodik legboldogabb megyeszékhely. Az is kiderült: minél kisebb helyen él, minél több gyerekkel, annál boldogabb a magyar.

Új helyszínnel bővül a Vadaskert családi napja

2016.09.01

A Vadaskert előtti téren is lesznek színpadi programok szeptember 4-én, vasárnap.

Csak a neve borzongat, tessék nyugodtan nevezni a IV. Nyakvágó félmaratonra

2016.08.12

Ballószögön futóversenyt és családi sportnapot rendeznek augusztus 28-án a Futaszög SC szervezésében. A nevezők több táv közül választhatnak, lesz gyermek futóverseny és sok egyéb program is.

Lajosmizsei fiúnak szurkolhatunk ma este

2016.08.10

Földházi Dávid a 200 m hátúszás előfutamában indul 18.25-kor.

Soha ne adjon készpénzt a kéményseprőnek!

2016.08.02

A katasztrófavédelem embereit egyértelműen azonosítja munkaruhája és szolgálati igazolványa.

Csaknem négymilliós támogatás a Jánoshalmi Egészségügyi Központnak

2016.07.25

A K&H Gyógyvarázs program pályázatán két nyertes is van a megyéből: a Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ és a Bácsalmási Mentőállomás.

Még érdemes elindulni a bugaci falunapra

2016.07.09

Gáspár Laci, Szabó Ádám is fellép, és a falu tortáját is meg lehet kóstolni a mai napon.

A Fradi legendás játékosai avatják fel a kiskunmajsai műfüves pályát

2017.03.22

Március 25-én, szombaton 14 órakor avatják Kiskunmajsán a Horváth István Sporttelepen elkészült műfüves focipályát. A szalagátvágást követően kezdődik a Kiskunmajsa – Ferencvárosi TC öregfiúk labdarúgó mérkőzés.

Nincs veszélyben a lakosság a kanyarómegbetegedések miatt

2017.03.10

Magyarország járványügyi helyzete stabil, a lakosság a Makón észlelt kanyarómegbetegedések miatt nincs veszélyben - mondta az Országos Epidemiológiai Központ főigazgató-főorvosa.

Újra szólhat a nagykőrösi templom harangja

2016.10.28

A város, az egyház és a helyiek egyaránt beszálltak a beruházáshoz szükséges forrás előteremtésébe.

A meteorológusok szerint az utóbbi száz év leghidegebb telének nézünk elébe

2016.10.10

A 2016/2017-es tél az utóbbi száz év leghidegebb tele lesz Európában, figyelmeztetnek a meteorológusok. A kontinenst sarkvidéki légtömegek szelik majd át, a nap csak ritkán fog előbújni a felhők mögül, írja az adevarul.ro.

Megkezdődött a hűtlen kezeléssel vádolt 75 ember tárgyalása

2016.10.03

A vádlottak között vannak a takarékszövetkezet egyes vezetői, tisztségviselői, ügyintézői, de cégek vezetői és magánemberek is, akik hiteleket vettek fel a Bács-Kiskun megyei pénzintézettől.

Vasárnap új polgármestert is választanak Fülöpházán

2016.09.28

A voksolást azért kellett kiírni, mert a település korábbi vezetője, a független Balogh József lemondott tisztségéről, miután júniusban jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

Reggelivel és uzsonnával várják a bringásokat holnap több helyen a megyében

2016.09.21

A nemzetközi Autómentes Nap alkalmából a Magyar Kerékpárosklub finomságokkal lepi meg a bringásokat Kecskeméten, Kiskőrösön és kiskunhalason szeptember 22-én.

Rezét Gőzös indul szombaton a Gemenci erdő mélyére

2016.09.15

Kézihajtányozás, nosztalgiaszerelvény, lovasfogatozás, népi játékok, vasútmodell-bemutató, interaktív kiállítások és még ezernyi csoda várja mindazokat, akik szeptember 17-én részt vesznek a Gemenci Erdei Vasút napján, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön.

Nyakvágófutás: egyre többen, egyre többet

2016.09.02

Az indulók létszámát és az általuk megtett kilométerek számát illetően a cím mindenképpen ráillik a Futaszög S.E. által megrendezett IV. Nyakvágófutás félmaraton+ és családi napra, melyet Ballószögön rendeztek meg augusztus 28-án, vasárnap.

Örömszerzés és önállóságra nevelés az esélyegyenlőségi tábor célja

2016.08.25

Szászberek Alsón első ízben rendezték meg azt a tábor, ahol 15 értelmileg akadályozott, autista, magatartási nehézségekkel küszködő gyermek vehetett részt, akik többségében a kecskeméti Nyíri úti Speciális Iskola alsó tagozatos tanulói közül kerültek ki.

Nem sikerült az elődöntőbe jutni, de ettől még jár a gratuláció

2016.08.11

Földházi Dávid talán kicsit csalódott, de a fiatal sportoló előtt még nagy lehetőségek vannak.

A visegrádi országok diákjai táboroznak Lakiteleken

2016.08.09

Lengyel, cseh, szlovák és magyar fiataloknak szervezett nemzetközi nyári diáktábor zajlik a napokban Budapesten és Lakiteleken. Az Emlékezz Európa! (Remember Europe) elnevezésű, ötödik alkalommal megrendezett találkozó vasárnapig tart.

Denevérre (ultra)hangolódva

2016.07.30

A nagyobbak videó-klipet készíthetnek, a kisebbek rajzolhatnak.

Új főedzőt igazolt a HC Kiskőrös - Sico mer nagyot álmodni

2016.07.11

Megújult edzőgárdával vág neki a 2016/17-es szezonnak a HC Kiskőrös. Bár a klub még nem árulta el az összes új érkező nevét, de így is ígéretes év elé néznek a hokisok.

Kiskunfélegyháza és térsége a bemutatkozó település ebben a hónapban

2016.07.08

Egy rendezvénysorozat részesei vagyunk, melyet a Megyei Önkormányzat az elmúlt hónapban indított útjára, Ismerjük megy megyénket címmel. Minden hónap első péntekjén bemutatkozik egy-egy járás, elhozza értékeit, és megmutatja a Kecskemétieknek, és az éppen erre járó külföldieknek. Ezen a pénteken Kiskunfélegyháza és térsége vendégei lehetünk.