2022.12.04, Vasárnap

Üt a Föld Órája szombaton

2016.03.17. 12:18

Hirdetés

Világszerte 10. éve szervezik meg a Föld Óráját, amely idén március 19-én, szombaton lesz. Bács-Kiskun becsületét Kiskőrös menti meg, ugyanis a megyéből hivatalosan csak innen csatlakozott egy cég és egy alapítvány. Bízunk benne hogy viszont annál több magánszemély…

Idén tizedik alkalommal söpör végig a világon a WWF által útjára indított Föld Órája akció, tavaly 172 országból több mint két milliárd ember csatlakozott a kezdeményezéshez. Ekkor egy órára egyszerre, egy időben a lehető legtöbb helyen lekapcsolják a villanyokat. Otthonok, középületek, irodaházak, a világ nagyvárosai borulnak sötétbe. A lényeg persze nem azon van, hogy mindössze egy órára fellélegezzen a bolygó, hogy egy óráig ne pörögjön a villanyóra és ne termelődjön a mérhetetlen sok üvegházhatású gáz.

A lényeg az összefogás képességének megmutatása. A Föld Órája a környezeti kihívásokra és a túlfogyasztás hatásaira kívánja irányítani a figyelmet, egyben megmutatja, ha képesek vagyunk összefogni a megoldás érdekében, a problémák még leküzdhetőek.

Március 19-én, helyi idő szerint 20:30-kor történik majd a jelképes lámpaoltás, amelyhez 2008 óta a WWF Magyarország szervezésében hazánk is csatlakozik.

Magánszemélyek, intézmények, települések és vállalatok csatlakozhatnak minden évben. Még nem késő regisztrálni a Föld Órája weboldalán!

Bács-Kiskun sajnos nem túl aktív. Sem Kecskemét, sem más város nem jelezte részvételét. Ott van viszont a regisztráltak között a kiskőrösi Innováció-Hungária Kft. és a Tudás és Életmód Innovatív Közhasznú Alapítvány

Budapesten nagyszabású programok várhatóak, melyek központja a Müpa lesz. Többek között egy tudományos börzén olyan magyar fenntartható fejlesztések mutatkoznak be, amelyek megoldást kínálnak az éghajlatváltozás miatt fellépő veszélyekre.

A további budapesti programokról a Föld Órája weboldalán tájékozódhatnak.

A kezdeményezéshez idén Magyarországról Alsóörs, Bejcgyertyános, Bonyhád, Borsodnádasd, Gyöngyös, Győr, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Kompolt, Magyarkanizsa, Mohács, Nagykovácsi, Nógrádsipek, Öskü, Sándorfalva, Siklós, Szentgotthárd, Újkígyós, Vértesboglár, Vértesszőlős jelezte csatlakozását.

 

forrás: WWF

Galéria

Közösségföld órájaearth hour

Ajánló