2024.05.25, Szombat

Műfüves focipálya a Duna Aszfalt támogatásával

2016.05.04. 10:23

Ünnepélyes keretek között adták át május első napján a 20X40 méteres műfüves labdarúgópályát Lakitelken.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között adták át május első napján a 20X40 méteres műfüves labdarúgópályát Lakitelken. Ilyen hatalmas beruházás a Lakiteleki Torna Egylet életében talán még nem is volt.   

Egy évvel ezelőtt adta be pályázatát az MLSZ-hez az egyesület, amely azt tartalmazta, hogy műfüves pályát szeretne megvalósítani. A beruházás költsége 35 millió forint, aminek egy része TAO-s pénzekből, a másik része pedig önkormányzati finanszírozásból valósulhatott meg. Ez utóbbit finanszírozta meg a Duna Aszfalt Kft., akinek a támogatása nélkül nem kezdődhettek volna el a munkálatok. A polgármester megkeresésére jelentős összeggel, 22 millió forinttal járultak hozzá, hogy a pálya megépülhessen. 

A február végén kezdődött beruházás április 30-án fejeződött be. Május elsején Szabó Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Igazgatóság elnöke, valamint Szentirmay Tamás, a Lakiteleki Torna Egylet elnöke vágták át a nemzetiszínű szalagot. Az ünnepségen jelen volt Zobokiné Kiss Anita polgármester is. Először az óvodások vették birtokba a játékteret, majd pedig kilenc csapat részvételével május elsejei kupát rendeztek. 

A pálya használatáról és annak időbeni beosztásáról az egyesület vezetése hamarosan dönteni fog.

forrás: lakitelek.hu

Galéria

KözösségLakitelektámogatásDuna Aszfaltfocipályatársadalmi felelősségvállalástao