2024.04.27, Szombat
Az MCC az ünnepek alatt azoknak segített, akiknek a leginkább szüksége volt rá
unsplash.com

Az MCC az ünnepek alatt azoknak segített, akiknek a leginkább szüksége volt rá

MTI

2024.01.01. 09:00

Rászorulókon segített advent időszakában az MCC

Hirdetés

Alaptevékenységei teljesítése mellett a rászorulókat is segítette a Mathias Corvinus Collegium (MCC) advent időszakában szerte a Kárpát-medencében - közölte az intézmény vasárnap az MTI-vel.

Az MCC programokkal és akciókkal támogatta a magyar közösségeket országhatároktól függetlenül. A szegedi dómban tartott jótékonysági koncerten belépőként gyermek- vagy ifjúsági könyveket gyűjtöttek, a felajánlásokat kárpátaljai fiatalok, a karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum diákjai kapják. A kezdeményezéshez több száz kötetből álló adománnyal csatlakozott a nyíregyházi és a révfülöpi MCC is, a felajánlásokat az intézmény beregszászi képviselete juttatja el a helyiekhez - írták.

A debreceni képzési központ ugyancsak könyvgyűjtéssel egybekötött jótékonysági koncertet szervezett, míg a zalaegerszegi MCC a gyermekvédelmi ellátásban élő óvodásoknak és iskolásoknak küldött könyveket. Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben szintén jótékonysági akciókat hirdettek meg, Dunaszerdahelyen, Kaposváron és Székesfehérváron pedig a helyi állatvédőket és állatmenhelyeket segítették.

Az MCC a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve 195 doboznyi ajándékot is gyűjtött, míg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva majdnem 100 kilogramm élelmiszert juttattak el a szegényeknek - tudatták.

A Mathias Corvinus Collegium a tehetséggondozáson túl arra is törekszik, hogy a diákjai erős, összetartó közösség részesei legyenek - hangsúlyozták. A közlemény szerint a kezdeményezések folytatódnak, a nehéz helyzetben élőket a jövőben is támogatják, a tehetséges fiatalokat pedig anyagi helyzettől függetlenül várják a képzéseikre - olvasható a közleményben.

Közösségadományrászorulósegítségnyújtás

Ajánló