2024.05.26, Vasárnap
Tompa is csatlakozott a Közösségi Kertek Éjszakájához
Fotó: Közösségi Kertek Éjszakája Facebook

Tompa is csatlakozott a Közösségi Kertek Éjszakájához

Közösségi Kertek Éjszakája Facebook

2017.09.01. 13:02

2016 őszén tizenkét fővárosi közösségi kert összefogásával megrendezték az I. Közösségi Kertek Éjszakáját. 2017-re már vidéki kertközösségek is csatlakoztak, hogy megmutassák a közösségi kertekben rejlő energiát.

Hirdetés

Az elmúlt években több tucat közösségi kert jött létre Budapesten, és vidéken. Elhanyagolt lakótelepi zöldterületek, iskolaudvarok, vagy épp üresen álló belvárosi foghíjtelkek alakultak rövid idő alatt helyi és egészséges zöldségek, gyümölcsök megtermelésére, pihenésre, kapcsolatépítésre alkalmas sokfunkciós közösségi terekké. Az I. Közösségi Kertek Éjszakáján több mint 10 fővárosi kertközösség együttműködésének köszönhetően lehetőség nyílt bepillantani a városi kertek izgalmas és változatos világába. Idén (2017-ben) már vidéki kertek is kapcsolódnak a kezdeményezéshez.

A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a közösségi kertek értékeire és közösségteremtő erejére, továbbá beindítsák a látogatók fantáziáját és kezdeményezőkészségét. Szeretnék elősegíteni, hogy a „Mi lenne, ha én is kertészkednék valahol?” gondolat valósággá váljon, valamint megmutatni, mit jelent az az összefogás és együttműködés, ami a kertészeket a kert gondozása során közösséggé formálja.

2017. szeptember 2-án a tompai Nagycsaládosok Közösségi Kertjében is megrendezik Közösségi Kertek Éjszakáját, ahol nagy szeretettel, finom falatokkal és sokféle programmal várnak minden érdeklődőt egy vidám hangulatú estére.

Időpont: 18:00 - 21:00-ig

Helyszín: Tompa, Katona sor 27.

Program:

  • pónilovas kocsikázás
  • közös sütögetés, vendéglátás
  • kézműves foglalkozás
  • játék
  • gaz és gyomnövény ismertető

 

Forrás: Közösségi Kertek Éjszakája

KözösségTompaBács-Kiskun megyekertészet2017családi programtompai NagycsaládosokKözösségi Kert