2024.03.28, Csütörtök

Érdemes mielőbb átnézni a NAV által készített SZJA tervezetet

NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága

2017.03.23. 08:20

Sokan már az első pillanatban felkeresték a NAV új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását akár a nav.gov.hu oldalról elérhető felületen ügyfélkapus jelszóval, akár papíralapon vagy a NAV bármely ügyfélszolgálatán.

Hirdetés

Az első visszajelzések szerint a rendszer könnyen kezelhető, a NAV által összeállított tervezetek a legtöbbek tavaly megszerzett jövedelmeit és kedvezményeit pontosan rögzíti. Előfordulhat azonban olyan adat, év közbeni változás, számításba vehető kedvezmény, amellyel a NAV, információ hiányában nem számolhatott, ezért célszerű a lehető leghamarabb átnézni az szja-bevallási tervezetek számait.

 

Ugyancsak nem kell megvárni a május 22-i határidőt az 1+1 százalékos felajánlással, amelyet egyszerűen az új felületen keresztül is be lehet nyújtani. Elég, ha valaki csak egy szót ismer az általa kedvezményezett szervezet nevéből, hiszen a felület kereső rendszere segít az azonosításban.

 

Akik netán elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy akár a felajánlásban, azoknak segítenek a NAV rövid tájékoztató videói, amelyek ugyancsak elérhetők a hivatal honlapján és a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.

 

A NAV ügyfélszolgálatai, rendkívüli fórumai és kihelyezett fogadóórái segítenek azoknak, akik személyesen szeretnék feltenni kérdéseiket a tavalyi jövedelmekről szóló személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatban.

Ráadásul, azok, akik eddig nem nyitottak ügyfélkaput, még mindig megtehetik azt, így tervezetüket ők is megnézhetik az interneten keresztül.

NAVKözösségBács-Kiskun megyeSZJAe-SZJA