2024.03.28, Csütörtök

Reggelivel és uzsonnával várják a bringásokat holnap több helyen a megyében

kerekparosklub.hu

2016.09.21. 09:18

A nemzetközi Autómentes Nap alkalmából a Magyar Kerékpárosklub finomságokkal lepi meg a bringásokat Kecskeméten, Kiskőrösön és kiskunhalason szeptember 22-én.

Hirdetés

Szeptember 22-én, a nemzetközi autómentes napon megtartja immár hagyománnyá vált rendezvényét a Magyar Kerékpárosklub: országszerte bringás reggelit vagy uzsonnát tartanak a kerékpárosoknak. A reggelik létrejötte több mint 100 önkéntes munkájának az eredménye, az első alkalommal 2008-ban megszervezett esemény a „Bringázz a munkába!” kampány részeként indult.

 

Üdítővel, gyümölccsel, túrórudival és péksüteménnyel kínálnak mindenkit, aki az előre meghirdetett több, mint 50 helyszín valamelyikére kerékpárral érkezik. Falatozás közben lehetőség nyílik elbeszélgetni a klub területi szervezeteinek képviselőivel akár arról is, hogy a környék biciklisei milyen problémákkal szembesülnek, hogyan lehetne még javítani helyzetükön.

 

Kecskeméten 17.00 és 19.00 óra között a Kossuth téren uzsonnával várja a kerékpározókat a Magyar Kerékpárosklub Kecskemét Területi Szervezete.

Kiskőrösön reggelivel készül 7.15 és 9.00 óra között a Trizoli Jótifuti Egyesület a Petőfi tér 7. szám előtt.

Kiskunhalason szintén reggelivel várja a kerékpárral munkába vagy iskolába igyekvőket 7:00 és 9:00 óra között a Nagy Szeder István utcai Kertvárosi ABC előtti parkolóban a Halasi Bringabarát Klub.

 

A Magyar Kerékpárosklub 2002-ben alakult civil szervezet, tagjainak száma mára meghaladja a kétezret. Fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése.

KözösségAutómentes Nap