2024.04.20, Szombat

Nem sikerült az elődöntőbe jutni, de ettől még jár a gratuláció

2016.08.11. 08:17

Földházi Dávid talán kicsit csalódott, de a fiatal sportoló előtt még nagy lehetőségek vannak.

Hirdetés

Hajlamosak vagyunk telhetetlennek lenni és mindig érmet várni. Már önmagában nagy szó, ha valaki kijut egy olimpiára, valljuk be, nem sokunknak sikerült ez.

Tegnap este egy emberként dobbant a lajosmizseiek szíve, mikor Földházi Dávid elrajtolt a 200 m hátúszás előfutamában. Végül 1:59.69 perccel a 22. időt érte el, így nem jutott az elődöntőbe.

 

- Nem azt mondom, hogy csalódott vagyok, de nem ilyen időt akartam úszni az előfutamban. Az Európa-bajnokságon ennél két másodperccel jobbat mentem. Ebbe sok minden belejátszott, többek között egy hónapig csúcsformában kellett magam tartanom azért, hogy egyáltalán kijussak ide. Ezen kívül egy héttel ezelőtt kicsit megerőltettem a vállamat, ami folyamatosan fáj, igaz, most a vízben nem igazán éreztem - mondta a futam után Dávid.

 

A mindössze 21 éves úszó a 2013-as ifjúsági Európa-bajnokságon 200 méter háton bronzérmes lett, a junior világbajnokságon 200 m vegyesen hetedik.  A 2014-es rövid pályás vb-n 100 méter vegyesen országos csúccsal 10. helyezést ért el. A 2016-os úszó-Európa-bajnokságon 100 m háton 16., 200 m hát 10. helyen végzett. 

 

Az adottságai tehát megvannak, fiatal, bőven van ideje, hogy kemény és kitartó munkával, jól megválasztott edzői stratégiával érmet szerezzen valamelyik következő olimpián.

 

- A játékokon a világ legjobbjai úsznak, de ahhoz, hogy ott valaki aranyérmes legyen, fejben és fizikailag is ott kell lennie, nem véletlen, hogy ennyire felnéznek az olimpiai bajnokokra - mondta az Olimpiai Uszodában tartott szerdai sajtóbeszélgetésen Hargitay András, az úszók szövetségi kapitánya.

 

Az olimpia egy olyan műfaj, ahol nem elég a fizikum. A legnagyobbaknak sem mindig úgy sikerül, ahogy várták - gondoljunk csak Cseh Lacira és Gyurta Danira - szóval Dávidnak nincs miért szégyenkeznie, nagy gratuláció neki!

 

No és hányan vannak olyanok, akik az olimpiai faluban selfizhetnek az amerikai kosárlabda-válogatott egyik meghatározó sztárjával, a nyáron a Golden State Warriorshoz igazoló Kevin Duranttel?

Dávid és Kevin. Fotó: instagram

 

 

 

Közösségúszásrió 2016földházi dávid

Ajánló