2024.04.25, Csütörtök
Csak a neve borzongat, tessék nyugodtan nevezni a IV. Nyakvágó félmaratonra

Csak a neve borzongat, tessék nyugodtan nevezni a IV. Nyakvágó félmaratonra

2016.08.12. 08:12

Ballószögön futóversenyt és családi sportnapot rendeznek augusztus 28-án a Futaszög SC szervezésében. A nevezők több táv közül választhatnak, lesz gyermek futóverseny és sok egyéb program is.

Hirdetés

Honnan ez az első hallásra meglepő név? Mert a ballószögi Nyakvágó-dombra kell felfutni. De nem kell megijedni, mert ugyan az Alföld nem asztallap simaságú terület, de ismerve a domborzati viszonyokat, igen minimális szintkülönbségre kell csak számítani. Abba már inkább nem szeretnénk belegondolni, hogy a domb honnan kapta a nevét…

 

A Nyakvágó félmaraton nem egyszerű futónap, remek sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít a családoknak egész napra. Amíg a szülők futnak vagy fociznak, addig a gyerekeket számos programmal várják a szervezők.

 

Több táv közül lehet választani

A futóverseny célja a szabad természetben való futás népszerűsítése és a Kiskunság természeti értékeinek megismertetése. A nevezők négy táv közül választhatnak: 3,5 km, 7 km, 14 km és 22,5 km, utóbbi terepkerékpárral is megtehető.

 

A versenyzést a gyerekek kezdik 400 m-en 9 órakor, majd a közös bemelegítés után 10 órakor rajtol a minden korosztály előtt nyitott 3,5 km-es táv. A 7, 14 és 22,5 km-es távokra 16 évesnél idősebbek jelentkezését várják.

Nevezni a nyakvagofutas.hu oldalon vagy a helyszínen, a ballószögi Sportcentrumban található versenyközpontban lehet 2016. augusztus 28-án 8:00-tól 9:30 óráig.

 

Szórakoztató családi sportprogramok

A családi sportversenyek is 10 órától kezdődnek. Lesz talicska tolás, kötélhúzás, zsákban futás, de várhatóan a sörpörgő verseny vonzza majd a legtöbb apukát. Ez utóbbi lényege: igyál egy korsó sört, pörögj körbe tízszer és fuss!

Szintén 10 órakor kezdődik a kispályás focikupa, amelyre Kovács Zsoltnál (tel.: 06 20-373-4188) lehet jelentkezni.

A Next Fittness II. spinracing órákat tart, a fekvenyomó bajnokságra pedig négy súlycsoportban lehet jelentkezni.

 

A programokról bővebb információt a Futaszög SC Facebook oldalán vagy a nyakvagofutas..hu weboldalon találnak.

Galéria

KözösségBallószögNyakvágó félmaratonFutaszög SC