2024.03.29, Péntek

Még érdemes elindulni a bugaci falunapra

2016.07.09. 11:36

Gáspár Laci, Szabó Ádám is fellép, és a falu tortáját is meg lehet kóstolni a mai napon.

Hirdetés

Falunapot rendeznek ma Bugacon. A programok már reggel elkezdődtek a főzőversennyel, de messze még a vége, sok a program, az utcabál pedig csak 22 órakor kezdődik. Szóval érdemes még elindulni.

A főzőversenyen idén húsos ételek rotyognak a bográcsokban. Bármilyen hús felhasználásával készült bográcsos étel készítésével lehetett nevezni. Mindenki otthonról hozott alapanyagból főzhet bármilyen húsos bográcsos ételt.

A Falu tortája Szent Péter monostor feltárt régi világa alapján lesz elkészítve, amelyet a Művelődési Ház nagytermében állítanak össze az alkotók és ennek folyamatát meg is tekinthetik az érdeklődők.

14.30-kor Gáspár Laci lép színpadra.

Érdekesnek ígérkezik 15.10-kor a Csodák Palotája előadás Puska és rakéta címmel. Kiderül, mi a különbség a puskalövedék és rakéta között, mindez látványos tüzes kísérletekkel vegyítve. 

16:25-kor veterán autósok bemutatója kezdődik, majd 16:45-kor újabb Csodák palotája előadást élvezhetünk. Ezúttal veszélyes léggömbökkel találkozhatunk: kísérletek a hangtan és a hideg hőtan világából, avagy hogyan segíti a lufi megérteni a természet csodáit.

19:00-kor Szabó Ádám koncertje fergetegesnek ígérkezik, majd 20:30-kor a Bugaci Tanyaszínház 2 felvonásos bohózatát lehet megtekinteni az iskola udvarán felállított színpadon.

22:00 órától indul az utcabál a Művelődési Ház mellett. Hangulatfelelős: Tropical Band zenekar.

A nap folyamán a falu vendége lesz Ungvári Miklós válogatott dzsúdós, olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok, aki jelenleg is készül az olimpiára.

Kísérőprogramként a gyerekeknek ugrálóvár, "water roller", kézműves foglalkozások és vásár, lovaskocsikázás és népi játszóudvar is lesz.

 

KözösségBugacfalunap