2024.04.18, Csütörtök

Denevérre (ultra)hangolódva

2016.07.30. 08:01

A nagyobbak videó-klipet készíthetnek, a kisebbek rajzolhatnak.

Hirdetés

Az év emlőse az emberek többségében alaptalanul borzongást kiváltó denevér. A Vadonleső program két pályázatot is indított ebben az évben különböző korosztályoknak, mindkettőre lehet még nevezni. Mutassuk meg ennek a hasznos állatkának az igazi arcát!

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső programja a 15-25 éves korosztályt videó-klip készítésére ösztönzi. 

A feladat elég speciális: denevér témájú könnyűzenei alkotások, egész pontosan MikroBe: Keringő denevér és A Kutya Vacsorája: Éji vadász című dalaira tetszőleges technikával készített videó-klipeket (videó, film, animáció, számítógépes technika stb.) várnak. Senki ne ijedjen meg a feladattól, hiszen ma már léteznek mobiltelefonnal készült világhírű kisfilmek is. A dalok alig 2-3 percesek, szóval, hajrá Klipperek!

A készre vágot klippeket elektronikusan, óriásfile-küldő rendszeren keresztül kell benyújtani a [email protected] e-mail címre augusztus 15-ig.

További információ a Vadonleső honlapján.

A korai denevér gyakori faj, a városokban általában őt láthatjuk a fejünk felett repkedni este

Az óvodások és az általános iskolások kreatív pályázaton mutathatják meg, mit gondolnak a denevérek különös világáról. Rajzzal, festménnyel, vagy bármilyen más technikával készült alkotással lehet nevezni.

Két témából kell választani:

1. Barátunk a denevér (…mert védjük, és szeretjük őket)
2. Hogyan él a denevér? (…mert nagyon különös állatok)

Az elkészült műveket október 23-ig várják a Magyar Természettudományi Múzeumban (1431 Budapest, Pf. 137.,
[email protected]). A pályázati adatlap a múzeum weboldaláról letölthető.

pályázatKözösségdenevérvideó-klipvadonleső