2024.04.19, Péntek

Csaknem négymilliós támogatás a Jánoshalmi Egészségügyi Központnak

2016.07.25. 15:29

A K&H Gyógyvarázs program pályázatán két nyertes is van a megyéből: a Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ és a Bácsalmási Mentőállomás.

Hirdetés

9 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye összesen 20 millió forint értékű eszköztámogatásban részesült a K&H Gyógyvarázs programnak köszönhetően. A műszerek között olyan innovatív, korszerű eszköz is található, amellyel a legkisebb betegek vizsgálata és gyógyítása hatékonyabban és kíméletesebben elvégezhető. 

 

A A K&H gyógyvarázs eszközbeszerzési  pályázatra idén 93 kórház és mentőállomás nyújtotta be jelentkezését, 54 településről. Társadalombiztosítási támogatással rendelkező, fekvő-, és/vagy járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak és országos intézetek gyermek- és csecsemő osztályai, gyermekügyeletek, illetve mentőszolgálatok nyújthatták be jelentkezésüket, maximum 4 millió forint értékű eszközökre.

 

– A K&H ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállal. Ennek egyik kiemelt területe az egészség, ezen belül a gyermekegészségügy támogatása. A szakmai zsűrivel egyetértésben úgy döntöttünk, hogy a korszerű eszközökre beadott pályázatokat idén kiemelt figyelemben részesítjük – mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója. 

 

A K&H 2004 óta 322 kórházi gyermekosztályt és mentőállomást segített 557 millió forint értékű műszerrel, annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak. 

A K&H Gyógyvarázs idei nyertesei közül 2 budapesti, 12 vidéki intézmény, és ez utóbbiak közül 9 hátrányos helyzetű térségben működik. Az intézmények összesen 50 000 beteg gyermeket kezelnek évente. A vidéki nyertesek az össztámogatás 75%-át kapják, ezen belül a hátrányos helyzetű régiókban működő kórházak, mentőállomások összesen 14,2 millió forintért kapnak új műszereket.  A korszerű gépekkel évente mintegy 35 000 nehéz sorsú gyermeket tudnak a szakemberek még eredményesebben gyógyítani.

 

Több nyertes kisebb értékű, de annál fontosabb eszköznek örülhetett, így például az egészségügyben nagyon korszerűnek számító vénakereső készülékeknek, amelyek 34 000 kis beteg korszerű gyógyítását és mentését fogják lehetővé tenni.

 

A Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ 3 880 485 Ft-ot, a Bácsalmási Mentőállomás 300 990 Ft-ot nyert. Az összegből olyan modern eszközöket tudnak beszerezni, amelyek megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a gyermekbetegek ellátását.

KözösségadományegészségügyGyógyvarázs