2024.05.26, Vasárnap
Schifferrel a pereputtya is távozik a politikából?

Schifferrel a pereputtya is távozik a politikából?

2016.05.31. 09:13

Azt, most hagyjuk, hogy mégis hogyan lehet valaki parlamenti képviselő egyáltalán, akinek fogalma sincs, hogy mennyi a nettó jövedelme.

Hirdetés

Azt, most hagyjuk, hogy mégis hogyan lehet valaki parlamenti képviselő egyáltalán, akinek fogalma sincs, hogy mennyi a nettó jövedelme. A jövőre nézve viszont magvas kérdés lehet, hogy mégis ki ad megbízást egy ügyvédnek, aki saját maga bevallja, hogy egyáltalán nem ért a pénzügyekhez. Schiffer András visszavonulásával mindenki dobjon egy keresztet az SZDSZ utódpártjára és kezdjen hozzászokni, hogy még egy rakás céltalan politizálóval kevesebb lesz az országban. A Bácsmegye.hu üdvözli, hogy Schiffer András és a „pereputtya” távozik a politikából!

Az Index.hu interjú részlet:

Mennyit bukik Schiffer a visszavonuláson?

Az LMP mindig kiállt a transzparencia mellett, tehát érdekelne, mekkora az a társelnöki és képviselői fizetés, bizottsági bónuszokkal, amitől elesik?

Társelnökként mi soha egy árva büdös fillért nem vettünk fel a Dettivel. Az elmúlt hat évben gyakorlatilag egyetlen fillér költségtérítést nem vettem fel, a taxit, vidékre, ha vonattal mentem, a vonatjegyet, saját zsebből fizettem. Azt meg már tuti nem hiszi el senki, de a képviselői fizetéssel sem vagyok kristálytisztán tisztában, mivel nem használok bankkártyát.

Egyáltalán?

Nem. Havonta fel kell vennem a pénzt a bankfiókban.

Akkor csak megszámolja, mennyi van a borítékban.

Ez olyan 850 ezer forint szokott lenni.

Ezután nem kell már adózni?

Gondolom, mivel ennyit utal át a hivatal. Nem csak, hogy rendes offshore cégem nincs, de ezekhez sem értek, hogy mikor mennyi a nettóm. Van, amikor kicsit kevesebb, kicsit több, mikor milyen tb-plafont hogy lépek át. De ez kikalkulálható a nyilvános adatokból. Na most amikor az én utolsó teljes ügyvédi időszakom volt 2010 tavaszán, akkor valamivel többet kerestem ennél a 850-nél. Ha hozzászámítjuk, hogy hat év eltelt, mondjuk azt, anyagilag egyáltalán nem vagyok kétségbe esve, hogy visszamegyek ügyvédnek

Forrás: index.hu

 

Közéletshifferandráspereputtyalmpvége

Ajánló