2024.06.13, Csütörtök

Közélet

Ma életbe lép a megerősített jogi határzár

2017.03.28

A korábbinál szigorúbb szabályok értelmében a menedékkérőknek a határon lévő tranzitzónákban kell kivárniuk kérelmük jogerős elbírálását. A röszkei és a tompai tranzitzónában összesen 324 konténert telepítettek, bővítésük folyamatban van.

Magyar fejlesztés oldhatja meg az EU által betiltott kullancsirtás dilemmáját

2017.03.07

A tervek szerint a penészgomba által működő, környezetbarát kullancsirtót idén már alkalmazni is lehet Magyarországon.

„Gyáva népnek nincs hazája” – A Momentumnak van?

2017.02.18

A Momentumnak teljes mértékben igaza van abban, hogy Magyarország nem érett még meg gazdaságilag egy Olimpia rendezésére. Persze ha jól belegondolunk anno nem volt érett arra sem, hogy méltón fogadja a tatárokat, nem volt felkészülve a török 150 éves marasztalására sem, ahogyan nem tudott felkészülni az első, vagy a második világháborúra és arra a nemzetközi sakkpartira ami az azt követő 70 évig tartott.

Nem játék! - 250 gramm felett szigorú szabályozást kapnak a drónok

2017.02.15

A tervek szerint idén nyáron léphet hatályba a magyar dróntörvény, ami súlykategóriák szerint kötelezi a tulajdonosokat a különböző előírások betartására. Az okozott balesetek miatt kötelező felelősségbiztosítás is lesz.

A Ripost riportja szerint az LMP-s Hadházy antikorrupciós tevékenysége csak álca

2017.01.10

A Ripost szerint a nagy földszerző akciók részese Hadházy édesanyja is, aki a már meglévő több mint 40 hektárja mellé legutóbb Sárpilisen és Várdombon újabb több mint 150 hektárra vetett szemet egy 30 milliós licit keretében. A lap szerint a kisemmizett helybéliek biztosak abban, hogy az ifjabb Hadházy azért „menekült” a korrupcióellenes szólamok mögé, hogy saját családja immár büntetőjogi következményekkel fenyegető, a magyar termőföldet egy német báró kezére játszó, nagyüzemben folytatott korrupciós tevékenységéről elterelje a figyelmet.

Ünnepnapok: 2017 jóval barátibb lesz 2016-nál

2016.12.30

Öt hosszú hétvége lesz, közülük kettő is négynapos az idén munkaszüneti nappá nyilvánított Nagypéntek miatt.

A kecskeméti Debreczeni újabb botrány könyvvel áll elő, most Simicska Lajosról

2016.11.28

Más sem hiányzik ennek a szép hazának, mint a kecskeméti Debreczeni József könyve Simicska Lajosról. A kifakult politikai múlttal rendelkező Debreczeni jelenleg teljesen hitelesen a DK alelnökeként írogat. Tényleg minden elfogultság nélkül...

Birkapörkölt, Karácsonyi Ünnepkör, faültetés - munkában a megyei közgyűllés

2016.11.23

Amióta évi 30 milliárdról 300 millióra csökkentette a kormány a megyei önkormányzatok költségvetését, bizony jelentősen átalakult a korábban nagyhatalmú testület működése. Persze még csak az út elején járnak a megye vezetői az önálló és sikeres gazdálkodás terén, így egyelőr emintha egy átmeneti állpotban telnének a tevékyen mindennapjaik.

Letette a névjegyét a rafting vb-n a Duna Aszfalt támogatta női válogatott

2016.11.14

Női raftingozóink csapata csak nemrég jött létre, és máris elcsípett egy bravúrosnak számító 7. helyet a világbajnokságon.

Népszabadság – végre lassan vége az öncélú újságoknak!

2016.10.08

Miközben ezen a szép szombat este máris kormányellenes tüntetéssé fajult egy kapitalista döntés amit a Népszabadságot kiadó ostoba tulajdonosok hoztak meg, talán ejtsünk szót a logikáról is.

A megvadult kaukázusi juhász a halasi rendőröket sem kímélte

2016.10.07

A rendőrökre is rátámadt a kaukázusi juhász, többször megharapta őket. Végül egy kötél és gyors-kötöző segítségével, valamint a kiérkező halasi járőrökkel együtt sikerült az állatot megfékezni.

A (gazdag) erdészek hete van

2016.10.06

Mint néhány ellenzéki lapnak köszönhetően mára közismert tény, hogy a nagy állami erdészetek igen jól vannak eleresztve szerte szép hazában, így örüljünk velük ezen a héten!

780 iskolában volt felújítás

2016.10.04

Erre kétmilliárdot költött az állam.

Vénakereső készüléket kapott a Bácsalmási Mentőállomás

2016.10.02

Innovatív eszközökkel bővült a Bácsalmási Mentőállomás eszközparkja. A K&H gyógyvarázs műszerpályázaton elnyert vénakereső készülékek olyan korszerű eszközöknek számítanak, amelyekkel a legkisebb betegek vizsgálata és gyógyítása hatékonyabban és kíméletesebben elvégezhető.

Határvadászokat toboroztak Gemencben

2016.09.26

A Bács-Kiskun megyei toborzó csoport tagjai 2016. szeptember 23-án Baján, a Bácska Kincse (Baja-Gemenc Természeti Napok ) elnevezésű rendezvényen várta a hivatásos szolgálat iránt érdeklődőket, ahol személyesen adtak tájékoztatást a határvadász-képzésről, a jelentkezés feltételeiről.

Újabb 5 évre Áder János a Köztársasági Elnök

2017.03.13

A Fidesz-KDNP jelöltje 131 szavazatot kapott a titkos voksoláson. A baloldali ellenzék által támogatott Majtényi László volt ombudsmanra 39-en szavaztak.

Négynapos ünnep lett a húsvét

2017.03.07

Az Országgyűlés kedden munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.

A nap képe!

2017.02.17

A Fidesz kihelyezett visegrádi üléséről jelent meg ez a kép a miniszterelnök közösségi oldalán "23.49 Meló után"-címmel.

Mit tanulhatunk az elmúlt tíz év lengyel stadionépítéseiből?

2017.02.04

A magyar közvélemény jelenleg eléggé egyoldalúan ítéli meg a hazai stadionépítési és -fejlesztési hullámot. Mi szétnéztünk Európában, s kiderült, van még a magyarhoz hasonló volumenű beruházássorozat, ami segíthet az építkezésekkel kapcsolatban árnyaltabb véleményt kialakítani.

Így néz ki az elkészült Úszópalota

2017.01.03

A Market által felépített Dagály Úszóaréna környékén már a tereprendezés folyik, egy másik vizes vb-re készülő helyszín kivitelezését most kezdték el.

A dávodi templom felújítására is gyűjt a Bács-Kisun Megyei KDNP

2016.12.09

Csütörtökön este sajtótájékoztató keretében számolt be róla Mák Kornél a párt megyei elnöke, hogy 2017. márciusban Kecskeméten és Pécsen rendeznek jótékonysági koncerteket azzal a céllal, hogy a dávodi templom elhasználódott ajtaját ki tudják cserélni és a híres templom további felújításához forrást gyűjtsenek. Majd beszámolt a kecskeméti Cifra Palotában megnyitó tárlatról, amit Márton Áron püspök emlékév alkalmából hoztak el Kecskemétre is. A KDNP-s est zenével és agapéval zárult.

Kalocsán időközi választás várható

2016.11.23

Mára nem túlzás kijelenteni, hogy a folyamatos állami támogatás ellenére egyre nagyobb gödörbe ássa el magát a kalocsai önkormányzat. 2014-óta látható, hogy a DK-s alapokra épülő kalocsai politikai hatalmi többség először a város vagyonát kezdte el nagyon logikátlan módon felélni, majd alkalmassági kérdésekkel küzdő vezetők kaptak megbízást olyan feladatokra, amelyek jelentős hozzáértést és alázatot igényeltek volna, így mára mintha visszafordíthatatlanul sűllyedni látszana az egész kalocsai DK-s tákolmány...

Végelszámolás alatt a kecskeméti Stadion Nonprofit Kft.

2016.11.23

A 2009-es alapítása óta S. Juhász Attila ügyvezetése alatt működő STADION Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. kapcsán, amelynek Kecskemét MJV Önkormányzat a többségi tulajdonosa, 2016. szeptember 01-én kezdődött el a végelszámolási eljárás.

Remekelt a Hódút munkatársa a sárkányhajó világbajnokságon

2016.10.24

A magyarok számára összesen 19 érmet hozó vb-n Hlatky Réka egy arany-, négy ezüst- és két bronzéremig jutott.

Dühösek az erdészek Lázárra?

2016.10.07

Legalábbis erre lehetett következtetni Baricz Árpádnak a Gemenc Zrt Pr ügynöki feladatait ellátó Beszédírók Kft. ügyvezetőjének a felháborodottnak is ítélhető telefonjából, amit a Bácsmegye 2016.október 06-án megjelent tartalma váltott ki belőle.

A béna kalocsai önkormányzat felszámolta a közétkeztető cégét is

2016.10.07

Pár éve még Búcsú Lajos kezdeményezésére, Bogárdi Bernadett közvetlen vezetésével sikeresen működő városi közétkeztető üzemelt Kalocsán. A DK által vezetett városban, mint minden valamirevaló értelmes kezdeményezésnek, ennek is befellegzett. A helyiek mondják is, hogy minden csak idő kérdése...

Nárciszültetés a békés elmúlásért

2016.10.04

Az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány nárciszültetést szervez az emberi méltóság tisztelete és elfogadása jegyében október 7-én, pénteken 13.00 órakor Kecskeméten a Városháza és a Nagytemplom között a "Méltóság Mezeje" kőnél. Az eseményen minden érdeklődőt szívesen látnak.

NEM!

2016.10.03

Az országos szavazásokon általában inaktív Bács-Kiskun megyei lakosok a vasárnapi népszavazáson önmagukhoz képest nagy létszámban szavaztak.

Mintha zsarolná Simicska Lajos az országot...

2016.09.26

Rendkívül érdekes cikk jelent meg ma reggel a Napi.hu gazdasági hírportálon

Eladó a Tehnika Háza

2016.09.24

Több mint kétmilliárdos tartozást halmozott fel a felszámolás alatt lévő MTESZ, amelynek ingatlanait folyamatosan hirdeti meg az állami felszámoló. A napi.hu szerint az MTESZ résztulajdonában lévő, volt kecskeméti zsinagóga épülete iránt a Pallasz Athéné Egyetem is érdeklődik.