2024.05.20, Hétfő

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap Lakiteleken

2016.05.04. 09:27

Időközi önkormányzati választást tartanak május 8-án, vasárnap Lakiteleken.

Hirdetés

Időközi önkormányzati választást tartanak május 8-án, vasárnap Lakiteleken. Elég nagy a tolongás, a polgármesteri tisztségért öten, a képviselői helyekért tizennyolcan indulnak.

Azért kell választást tartani, mert Madari Andor (Fidesz-Nemzeti Fórum) alpolgármester kezdeményezésére január 26-án a képviselő-testület rendkívüli ülésen feloszlatta magát. Akkor a hét fős testület 4:3 arányban döntött a feloszlatás mellet.

Bende László, független képviselő akkori felszólalásában elmondta, nem tartja szerencsésnek a feloszlatást, mert még csak bő egy éve dolgoznak együtt, és látványos eredményeket nem lehetett elérni. Ez nem hatotta meg a Fidesz-Nemzeti Fórum képviselőit, akik szerint a jelenlegi felállású testület nem tud együttműködni, nincs meg az összhang a Fidesz-Nemzeti Fórum és a független képviselők, valamint a szintén független polgármester között. 

Pethő Anada Zsuzsa, Lakitelek jegyzője elmondta, a polgármesteri tisztségért vasárnap öten indulnak: a jelenlegi polgármester Zobokiné Kiss Anita és Kalócz Gábor függetlenként, Madari Andor a Fidesz-Nemzeti Fórum, Bencsik Mihály a Magyar Munkáspárt, Zoltán Péter pedig a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjeként. 
A hat képviselői helyre tizennyolcan pályáznak: nyolcan függetlenként, hatan a Fidesz-Nemzeti Fórum színeiben, ketten-ketten pedig a Jobbik és a Munkáspárt jelöltjeként mérettetik meg magukat. Valamennyi korábbi képviselő újraindul a tisztségért.

A 4675 lakosú település választói névjegyzékében márciusi 11-ei adatok alapján 3773-an szerepelnek. Vasárnap reggel hattól este hét óráig öt helyen szavazhatnak Lakiteleken: az iskolában, a művelődési házban, a napközi otthonban, a régi óvodában és külterületen, az úgynevezett oncsai iskolában.

forrás: mti, lakitelek.hu

Galéria

KözéletÖnkormányzatLakiteleknemzeti fórumpolgármesterválasztásfüggetlen