2024.06.15, Szombat

Hatalmas győzelmet arattak a függetlenek Lakitelken

2016.05.09. 10:40

Ismét a korábbi polgármestert, a függetlenként indult Zobokiné Kiss Anitát választották meg Lakitelek első emberének tegnap.

Hirdetés

Ismét a korábbi polgármestert, a függetlenként indult Zobokiné Kiss Anitát választották meg Lakitelek első emberének tegnap. A képviselőtestület is egyöntetűen független lett.

Pethő Anada Zsuzsa, a nagyközség jegyzője elmondta, a 3784 választásra jogosult lakos közül 2320-an adták le szavazatukat a vasárnapi időközi önkormányzati választáson. 
A települést 2014 óta vezető, és a polgármesterségért az időközi választáson újrainduló Zobokiné Kiss Anitára 1377-en szavaztak. A Fidesz-Nemzeti Fórum jelöltjeként induló Madari Andor 827, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje, Zoltán Péter 52, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Bencsik Mihály 7, míg a szintén független Kalócz Gábor 6 voksot kapott.

Zobokiné Kiss Anita a győzelem éjszakáján. Fotó: lcafe.hu

A hat képviselői helyre tizennyolcan pályáztak. A testület tagja lett: Szentirmay Tamás (független) 1280, Dakóné Harkai Csilla (független) 1267, Csikós Mihály (független) 1243, Bende László (független) 1203, Mihalik Tibor (független) 1182 és Dékány Zoltánné (független) 1149 szavazattal. 

Az időközi választást azért kellett megtartani, mert Madari Andor (Fidesz-Nemzeti Fórum) alpolgármester kezdeményezésére január 26-án a képviselő-testület feloszlatta magát. Az akkori, Fideszes többségű képviselőtestület úgy érezte, nem tud együttműködni a függetlenekkel és a szintén független polgármesterrel.

Zobokiné 2014-ben mindössze 4 %-kal, 72 szavazattal győzte le fideszes ellenfelét, ám most 550 szavazattal tudott győzni. Ráadásul most még a képviselőtestületbe sem sikerült bejutni egyetlen fideszesnek sem, úgyhogy elmondhatjuk, Lakitelken hatalmasat bukott a kormánypárt.

- Nagyon köszönjük mindenkinek a szavazatát! Szavakkal ki sem tudom fejezni azt, amit most érzünk. Győztünk!!! Köszönjük! – írja Zobokiné Kiss Anita Facebook oldalán.

 

Galéria

KözéletLakitelekválasztásfideszzobokinéfüggetlenek