2021.05.13, Csütörtök

Király József Japán külügyminiszteri kitüntetést vehetett át

2015.11.14. 07:39

A Japán Külügyminisztérium még a nyáron kihirdette, hogy a 2015-ös külügyminiszteri kitüntetést Király Józsefnek, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör tiszteletbeli elnökének adományozza. Ezzel ő lett a második magyar személy, aki megkapta ezt a díjat.

2015. november 11-én a Japán Nagyköveti Rezidencián Őexc. Koszuge Dzunicsi, Japán nagykövete ünnepség keretében átnyújtotta Király Józsefnek, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör tiszteletbeli elnökének Kisida Fumio, japán külügyminiszter elismerő oklevelét és ajándékát.

 

Király József a Kecskemét-Aomori Baráti Kör alapító tagja, a társaság megalakulása óta együttműködik a japán-magyar általános és középiskolák csereprogramjaiban. Az 1999-ben történt elnöki kinevezése óta a kulturális csereprogramokon felül az Aomori Városból érkezett különböző küldöttségeket fogadott, valamint az Aomori Várossal való szakadatlan együttműködésének köszönhetően hozzájárult Japán és Magyarország kölcsönös megértésének elmélyítéséhez.

 

Az ünnepségen részt vett a Kecskemét-Aomori Baráti Kör és a Magyar-Japán Baráti Társaság számos tagja, illetve a Kecskeméten működő Nisshin japán vállalat képviselője.

A japán külügyminiszteri kitüntetést olyan személyeknek vagy csoportoknak adják, akik rendkívüli mértékben hozzájárulnak Japán és a külföldi országok közötti baráti kapcsolatok erősítéséhez. Az idén 116 személyt és 39 csoportot tüntettek ki világszerte.

Az eddigi magyarországi kitüntettek

2008 Itomi Shinobu (japán állampolgár) Páneurópai Piknik Alapítvány igazgatója
2013 Pinczés István Players Stúdió Debrecen művészeti igazgatója
2014 Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (csoportdíj)
2015 Király József Kecskemét-Aomori (magyar-japán) Baráti Kör tiszteletbeli elnöke

Forrás:hiroshir.hu

Galéria

Ajánljuk még