2024.05.21, Kedd
Újra kellene gondolni ezt

Újra kellene gondolni ezt "nem kaphat jutalmat a képviselő" dolgot

2016.02.02. 02:56

Hirdetés

Mi magyarok akármennyire is azt hirdetjük magunkról, hogy lovasnemzet vagyunk, egyszerűen nem tudunk megülni azon a nyomorult lovon középen. Vagy az egyik felén landolunk, vagy a másikon. Példának okáért jelenleg az egyetlen magyar vidéki város Kecskemét volt, ahol meg merte tenni az önkormányzat, hogy némi jutalmakat adjon a képviselőinek. Ismétlem: az egyetlen vidéki magyar város és még pár rebellis fővárosi kerület, de ott a jutalmat vissza kellett, hogy adják!

 

Ugyebár három eset lehetséges: 1. a képviselők máshol vagy nagyon meg vannak fizetve - ami ugyebár kizárható, hiszen a helyi testületek ilyen irányú döntéseit nagyító alatt vizsgálja a helyi társadalom. 2. A képviselők boldog ösztönlények és mindennek örülnek, amit kapnak és egyébként vidáman tolják kenyéren és vízen – ami szintúgy kizárható, hiszen a közéletbe kerülő képviselők leginkább a kreativitásuknak köszönhetik a választók bizalmát, így bizonyosan minden szentnek... tudják. 3. Álszentté vált 2016-ra Magyarország a politikusok és a pénz témában.

 

Úgy tűnik, hogy az utóbbiról lehet szó, hiszen jelenleg az unió 28 tagországa közül hazánk képviselői a fizetés tekintetében az alázatos 26. helyet foglalják el. Persze e téren gyakorlatilag nincs jó megoldás, hiszen ha sokat keres egy képviselő, akkor mindjárt megkapja, hogy a választók zsírján élősködik és egyébként se csinál semmit. Ha nem keres sokat, akkor pedig mindjárt azt kapja, hogy: minek neki annyi fizetés, úgy is korrupt mint az ördög. Közben pedig a helyi képviselők is illetményt kapó munkások, akiknek a főnökük a polgármester. És ha egy főnök kezében nincs motiváló eszköz, mint például a fizetés, akkor bizony a beosztottjai vita nélkül a képébe fognak nevetni a különböző kérései hallatán. Ez egy város vezetése kapcsán kifejezetten közveszélyes folyamat!

 

Sajnos annak, hogy a fizetett forradalmárjainknak régóta nincs megoldva a rendes bérezése, az lett a következménye, hogy a fiatalokat nem igazán vonzza ez a nem túl elegáns, sok nehézséggel járó pálya. Így ha politikus, akkor marad, ami marad. Ami viszont kifejezetten életveszélyes hosszú, de már közép és rövid távon is, hiszen egy-egy település, térség, régió, megye és ország életét a politikusok döntései határozzák meg. Már pedig ha az életünkről, nem a legjobbjaink döntenek, akkor jó buta döntések következményeit kell elviselnünk a jövőben is.

 

Tehát, kapjanak jó nagy jutalmakat a jól dolgozó képviselők, hívják őket akár Szeberényi Gyula Tamásnak is, mert jobbak vagy okosabbak biztosan nem lesznek attól a jutalomtól, de legalább méltó módon lesznek képesek képviselni a kecskemétieket!

Oltyán József 

 

Galéria

KecskemétKözéletjutalomSzeberényigyula