2024.07.27, Szombat

A NOL \"apa a hülyegyerekét\" játszik

2013.02.04. 06:36

Mi korszerű, mi kortárs, hogy akit pár éve még napi egymillió ember olvasott, az ma úgy viszonyul a lokális on-lány szerkesztőségekhez, mint "apa a hülyegyerekéhez". Nem is lenne ebből semmi baj, ha nem egy napon hozsannázna egy frissen induló nyomtatott hetilapot Kecskemétről. Innen úgy tűnik, mintha a bigsite be lenne szarva.

Tényleg, de tényleg nem ismerek olyan élő embert, aki önszántából naponta odasétálna az egyre ritkuló újságos standok egyikéhez és kérne egy Népszabadságot. Na jó, olyat se ismerek, aki bármilyen nyomtatott sajtót venne. Cégeknél a portán, vagy kávézókban esetleg még befigyel egy-két lejárt sport és bulvárújság, de nagyméretű nyomtatott napilappal kifejezetten közintézményeknél lehet találkozni?

Szóval a nagyra becsült Népszabadságnak egy kicsit visszább kellene vennie az arcból, hiszen az a médiacsoport például, akit immár másodszor tollhegyre vesz, vélhetően jelentősebb napi látogatót számlál, mint őfőméltatlansága.

Az sem túl politikus a lapot illetően, hogy a felsorolt helyi orgánumokon kívülieket elfogultsággal illeti. Szóval szánalmas nagyképűsködés ez felfogásról, helyi értékről. Az viszont egyértelműen kitűnik a cikkből, hogy az önmagát baloldali orgánumként elfogadó Népszabadságnak halvány fogalma sincs, hogy miként tudná a piacát visszaszerezni.

Csak jelzem, nagyképű fikázással nem fog menni!

Miután a kedves olvasó sem hiszem, hogy rátalált volna a nol cikkére, itt elolvashatja: http://nol.hu/belfold/20130202-mennyit_er_a_helyi_igazsag_