2024.02.26, Hétfő

Újabb kecskeméti siker az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeken!

2016.04.05. 08:45

Budapesten, rendezték meg az Élelmiszeripari technikus tanulók OSZTV döntőjét, amelyen Kecskemétet, a Kocsis Pál Iskola három, 14. évfolyamos Élelmiszeripari technikus tanulója képviselte.

Hirdetés

Budapesten, a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskolában rendezték meg az Élelmiszeripari technikus tanulók OSZTV döntőjét, amelyen Kecskemétet, a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakképző Iskola három, 14. évfolyamos Élelmiszeripari technikus tanulója képviselte.

A verseny elődöntőjében, háromórás írásbeli feladat megoldásával bizonyíthatták a tanulók felkészültségüket. Az itt elért teljesítmény alapján az ország hét szakközépiskolájának tizenöt tanulója kapott lehetőséget a folytatásra.

A versenyszabályzatnak megfelelően, a versenyzőknek az elkészített záró dolgozataikat le kellett adniuk a versenyt szervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához.

A döntő első napján a záró dolgozataikat mutatták be és védték meg a versenybizottság előtt a tanulók, majd a szóbeli feladatok következtek élelmiszer higiénia és élelmiszerbiztonság témakörökből. A második napon került sor a 3 órás laboratóriumi gyakorlati vizsgára, ahol élelmiszeripari alapmérésekből bizonyították jártasságukat a döntősök.

Csányi Klaudia összesített teljesítménye elérte a 79,5%-ot, így a 315/2013 (VIII. 28) Kormány rendelet 7§ (3) alapján jeles eredménnyel teljesítette a szakmai vizsga követelményeit. Az összesített rangsorban a negyedik helyezést érte el.

Dékány Bernadett és Varga Bettina, a versenyen elért eredményük alapján, részben teljesítették a szakmai vizsga követelményeit.

forrás: kecskemet.hu

Galéria

KözéletélelmiszeripartechnikusOSZTVKocsis Pál Szakiskola