2021.09.27, Hétfő

Egy egész évet összefoglaló drón felvételt ajánlott fel egy amatőr filmes Bajának

2016.01.13. 05:28

Remek film forog Bajáról az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon. A Facebook révén, hála a megosztásoknak, egyre többen nézik meg a Baja dróntávlatból cím alatt futó Seasons in Baja kisfilmet.

Szerzője, Inotai István ímélen kereste meg a Bácskai Napló szerkesztőségét. Inotai István vagyok, Baján születtem. Sajnos az iskola és a munkám elszólított otthonról, de sokat járok haza, lokálpatriótaként szerettem a várost. Hobbym a modellezés és hozzá kapcsolhatóan a légifotózás, melyet szívesen űzök otthon is. Az elmúlt egy év terméséből összeállítottam egy bajai montázst, amit már a video megosztón keresztül közkinccsé tettem (https://www.youtube.com/watch?v=kwZvXF-yq8Y). Kérem, nézzék meg, és ha úgy vélik, használják Baja népszerűsítésére. A felvétel minden korlátozás és költségtérítés nélkül szabadon használható, hátha hozzájárulhatok Baja népszerűsítéséhez.”

A kiváló filmet örömmel fogadjuk, szerencsére a szerzőt is elértük. – Jelenleg Pécsen élek, a BAT Pécsi dohánygyár termelési vezetője vagyok. Baján születtem, a családom egy része a mai napig ott él, így havi rendszerességgel járunk „otthon”. Igazi lokálpatriótának érzem magam, szeretem ezt a várost – válaszolta kérdésükre. Azt is elárulta, hogy Pécsről készül hasonló anyag, de vannak témaspecifikus kisfilmjei is (https://www.youtube.com/watch?v=3KvaAvq8prw
https://www.youtube.com/watch?v=YUlji5u1huY).
„Baját két okból választottam: itt születtem és szeretem. Mivel viszonylag sok időt töltünk itt, könnyen kivitelezhető a jó momentumok elcsípése (neplemente és napfelkelte, ködfelhő vagy egy-egy rendezvény). Filmeztem továbbá Magyarország egyes váraiban (Máré, Csesznek). Ezeket akkor szeretném készre vágni és másokkal megosztani, ha az eredmény elvárásaimnak megfelelő. Itt számomra két kritériumnak kell megfelelni: minőségi felvételek és változatosság.

Forrás: baja.hu

Galéria