2024.06.16, Vasárnap
Megnyílt a Kárpát-medencei Háló tábor Tasson
Fotó: Bús Csaba/MTI

Megnyílt a Kárpát-medencei Háló tábor Tasson

magyarepitok.hu

2023.08.14. 17:31

A tábort a kormány támogatásával a Háló Közösségi és Kulturális Központ szervezte az ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) alapítvány ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központjában.

Hirdetés

A magyarság Kárpát-medencei megmaradásához közösségek teremtésére van szükség - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Bács-Kiskun vármegyei Tasson.

Soltész Miklós a XXII. Kárpát-medencei Háló tábor megnyitóján arról beszélt, hogy a magyarság megmaradásáért közösségeket kell építeni a Kárpát-medencében, és ezeket a közösségeket a kormány a táboroztatás lehetőségével is támogatja.

Úgy fogalmazott: "a latin, szláv, germán tengerben itt vagyunk egy sajátságos gondolkodással és egy sajátságos nyelvvel".

Több száz, több ezer tábor szervezéséhez nyújt segítséget a kormány több százezer embernek - fűzte hozzá az államtitkár.

A Háló tábort a kormány támogatásával a Háló Közösségi és Kulturális Központ szervezte az Ágota Alapítvány Tass-Alsószenttamáson található ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központjában. Az Ágota Alapítvány 2018-ban vásárolta meg kormányzati támogatással azt a héthektáros területet Tass-Alsószenttamáson, ahol ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ épült gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek.

KözéletTasstábor

Ajánló