2024.04.26, Péntek
Bács-Kiskun Megye egyik legrangosabb elismerésével tüntették ki a Merkbau Zrt. társalapító tulajdonosát
Borítókép: illusztráció, Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat (2016)

Bács-Kiskun Megye egyik legrangosabb elismerésével tüntették ki a Merkbau Zrt. társalapító tulajdonosát

magyarepitok.hu, halasmedia.hu

2022.08.03. 11:00

A megye gazdasági életében elért kiemelkedő munkásságának eredményeképp Merényi Jakabnak, a Merkbau Zrt. egyik alapító tulajdonosának ítélték meg a rangos kitüntetést, melyben döntő szerepe volt a vállalat több mint 30 éves fennállása óta véghez vitt eredményes tevékenységének is Kiskunhalason.

Hirdetés

Merényi Jakabnak, a kiskunhalasi székhelyű Merkbau Zrt. igazgatósági elnökének a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés által adományozható egyik legmagasabb kitüntetések egyikét ítélték meg: a „Bács-Kiskun Megye Gazdaságáért Díjat”, melyet a megye gazdasági életének fejlesztése terén kifejtett eredményes tevékenységének elismeréseként kapott.

A kitüntető díjakról júniusban döntött a Közgyűlés, a megye legrangosabb elismeréseit pedig szeptemberben vehetik majd át az arra érdemesek Kunszentmiklóson, a Megyenap keretében. Kiskunhalasról összesen négy személyt (egy posztumuszt), valamint egy intézményt részesítettek a díjazásban - olvasható a halasmedia.hu honlapján.
 

Merényi Jakab, a Merkbau Zrt. igazgatósági elnöke

Emlékplakett és díszoklevél is illeti a díjazottakat

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés kitüntető díjakban részesülők, a Petőfi emlékévekhez kapcsolódóan új tervezésű emlékplakettet kapnak majd a díszoklevelek mellé. Az ünnepi közgyűlés helyszínén Kunszentmiklóson, a város adottságai mellett számos kulturális és gasztronómiai program is várja majd a vendégeket a Megyenapon.

Merényi Jakab a Merkbau Zrt. egyik alapító tagjaként, 1990-ben indította útjának az építőipari vállalatot, mely története során több nemzetgazdasági szempontból is jelentős projektben vállalt szerepet, munkásságukat pedig számos Építőipari Nívó- és Építőipari Mesterdíjban is részesítették.

A cégcsoport mára már Kiskunhalas Város és Bács-Kiskun megye gazdaságának egyik legmeghatározóbb szereplőjévé vált, mindemellett az építőipar minden szegmensében jelen van, töretlenül fejlődik, és nemzetközi leányvállalatai által Németországban és Romániában is egyre bővül tevékenységével.

A megyei elismerésekben továbbá az alábbi díjakat ítélték oda Kiskunhalason:

  • a „Bács-Kiskun Megye vidékfejlesztéséért díjat” Csanádi Lajos (posztumusz) kapta,
  • a „Bács-Kiskun Megye ifjúságának neveléséért díjat” Laskovicsné Terzics Editnek adományozták,
  • a „Bács-Kiskun Megye lakosságának védelméért díjban” Rácz Róbertet részesítették,
  • a „Bács-Kiskun Megye egészségügyéért díjat” pedig a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház érdemelte ki.
Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.KözéletBács-Kiskun Megyei Közgyűléselismerésdíjátadók