2024.03.19, Kedd
Ellenzéki médiapárt „fenyegeti” Kecskemétet
youtube.com

Ellenzéki médiapárt „fenyegeti” Kecskemétet

Oltyán József - Bácsmegye.hu

2019.09.17. 19:16

A KIK-For Kft céginformációjában budapesti állandó lakcímmel rendelkező Jobbikos-ellenzéki polgármesterjelölt Lejer Zoltán egyre több bulvár nyilatkozatot tesz a kecskeméti kampány során. Mindezt egyelőre tétlenül nézi a DK-MSZP kombó’ mögötte, akik egyelőre mintha a Jobbik náci vonalát is mellékesnek tekintenék...

Hirdetés

Kecskemét egy jobboldali város volt amióta világ a világ, ezért is igazán elismerésre méltó a rendszerváltás óta választást választás után elvesztő baloldaliak tevékenysége a városban. Emberemlékezet óta nem nyertek egyéni választási körzetben. Ezért mielőtt általánossá válna az a tévképzet a kecskemétiek körében a 2019-es önkormányzati választás előtt, hogy az ellenzéknek bármi érdemi esélye lenne a város vezetésének az átvételére, érdemes egy kicsit körül járni ezt a Szövetség a Hírös Városért Egyesület nevű médiapártot.

 

Forrás: Bisnode

 

Kínos-kínos-kínos!

A kecskeméti Király József az MSZP megyei elnöke nem egy gerinctelen alak, de vélhetően belefáradt az elmúlt 15 év választási vereségeibe. Mégis megdöbbentő, hogy a náci vonal miatt korábban általa is elítélt Jobbikkal képes összefogni a hatalom megszerzésének a reményében. Persze ha megnézzük annak a 10 cégnek az eredményét, amiben közreműködik, látható, hogy szükség lenne a hatalmi jó kapcsolatokra, mert ha csak a zászlóshajó Free-Line Kft forgalmát nézzük, jelenleg alig fele a tíz évvel ezelőttinek, az alkalmazotti létszám pedig töredéke a korábbinak.

Ráadásul egy olyan jelölt mellett állnak ki a balosok aki nem is kecskeméti. Nem, nem úgy, mint Zombor Gábor, aki nem született kecskeméti, de évtizedek óta itt élt és nagyon sikeres kórházigazgató volt, amikor polgármesternek választották, hanem úgy egyszerűen a Kik-For Kft. legutolsó céginformációs adata alapján az állandó lakcíme Budapesten van Lejer Zoltánnak. Akinek vélhetően a város által fizetett felügyelő bizottsági tagság az egyetlen állása, így érthetően e téren is szükség lenne számára egy minőségi előre lépés. Lejer nem lehet egy lángész ha a politikában látja a jövőjét, hiszen, láthatóan nem volt elég neki a 2018-as parlamenti választás, amikor a Jobbik élete logjobb formájában volt és mégis kicsit több mint kétszeres szavazattal kapott ki a Fidesz-KDNP- s Salacz Lászlótól!

Forrás: valasztas.hu

A csapat többi tagja is válogatott „nehézfiú”. Ott van a kákán is csomót kereső Tancsa János Kiskunfélegyházáról, vagy a széllelbélelt DK-s Szőkéné Kopping Rita Hetényegyházáról. A csapat legkeményebb krumplitermelője természetesen a katonatelepi Kohajda László, akire jól emlékezhetünk, hogy amióta kidobta a Fidesz a soraiból a buszmegállónál lévő kerékpárjavítójában keresi a jobb szerencsét. (Kérjük írják meg aki egynél többször járt ott...)

És a szövetség a semmiért egyesület háttérben ott az anonim Gunity-híradó

A Kecskeméti Televíziónál sok-sok évig a várost operatőrként kiszolgáló Gunity Gábort pár éve kitették a tutiból, amin jól bemérgesedett és kereste a helyét, így jobb híján elindította a Kecsup.hu nevű dolgot. Ami alapvetően feszegeti a sajtójogot, hiszen ránézve pár cikkre sem szerző, sem forrás, nem igazán található az anyagokban, de ez legyen a tisztelt érintettek magánügye.

A lényeg, hogy mint minden kampányban általában az ellenzéki bulvárhírek, így a kecsup hírei is szájról-szájra terjednek a városban, hiszen mégis csak izgis dolog azt olvasni, hogy a Horthy felavatása óta rendre elázó aluljárót hogyan fogja egy másik katona pár hónap alatt rendbe tenni. Vagy hogy miként fogja a Jobbikos úr létrán állva levakolni a Zrínyi iskola omladozó vakolatát, vagy milyen feszültség van a helyi Fidesz és KDNP között, vagy Zombor Gábor mivel fenyegette meg a kadafalviakat a hétvégén....

Nem is érdekes, hogy a megyei KDNP-nek az idei önkormányzati választás során várhatóan háromszor annyi képviselőjét választják meg, mint 5 éve, így vélhetően a megyeközpontban sincs öri-hari a koalíciós partnerrel. Az sem érdekes, hogy a feszengő vezetők a hét végén szombaton százak előtt jóhangulatúan órákon át koccintgattok a helyiekkel a kadafalvi napokon... Az pedig a vég, hogy Zombor Gábor fenyegetőzött volna, mégis mit várt tőle az ellenzék, hogy azt mondja, hogy ne szavazzanak a pártjára?

 

Persze messze nem hibátlan a kecskeméti városvezetés

Hiszen Szemereyné Pataki Klaudia nem egy Zombor Gábor. Már a neve sem. J És a polgármesterasszonynak voltak hihetetlen hibái a ciklus alatt, és a városi tévés Bán is nagyon-nagyon fura és talán nem is ért ahhoz, ami a dolga. Vagy mint a városi fősajtós Valentina is, aki olyan démonian félelmetes lett az utóbbi években, és Bak Lajos is Bak Lajos, és a városi porondmester Ladányi-Kovács sem a legélesebb kés a fiókban, mégis ez a rock fesztivál azért jót futott a hazai sajtóban, így reménykedhetünk, hogy a hülyére festett kecskeméti kecskés Gesztireklámok után Kecskemét felbátorodik és a köldöknézegetés helyett felemeli a fejét. Amivel megnézheti az újjáépülő városházát, az új campust... és még reméljük, hogy sok-sok mindent.

 

Addig is kéretik figyelembe venni, hogy kampány van, így a szavazásig még sok-sok érdekes pletyka lesz a városban – Zombor Gábor után szabadon, senki se felejtse el, hogy a választás másnapján is ki kell majd menni az utcára!

KözéletKecskemét