2024.03.29, Péntek
Barackpálinka és borfesztivállal indítják a nyarat
Illusztráció

Barackpálinka és borfesztivállal indítják a nyarat

baon.hu

2019.06.05. 17:00

Június 15 és 23. között negyedik alkalommal rendezik meg a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált a főtéren. Kilenc napon át több mint hetven zenei, családi és gasztronómiai programból válogathatnak a fesztiválozók.

Hirdetés

A hírös város környékének gyümölcstermesztő, pálinkafőző, borkészítő és vendéglátóipari hagyományaira épülő gasztrofesztivál fókuszában a barackpálinka- és borkultúra áll, de emellett gyermek és ifjúsági programokat is szerveznek, esténként pedig neves együttesek és feltörekvő fiatal formációk zenélnek. A részletekről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a szervező Hírös Agóra kulturális központban. 

Ez lesz a nyárindító bulis fesztivál, újra megtelik élettel a főtér, jó hangulat uralkodik majd, a jó időben pedig bizakodunk. A gasztrofesztivál két főszereplője a bor és a pálinka, de elmaradhatatlanok a környék jellegzetes ételei, és lesznek kézműves sörök is. A zenei kínálat sokszínű. Mindenképpen kiemelném a Fish, a Magashegyi Underground és a Vad Fruttik együttes koncertjét, valamint a helyi zenekarokot, így a Livingroom, a BarIsOn, a HangoverFriends fellépéseit. Más zenei stílusok is helyet kapnak: hallható majd Rákász Gergely, Szécsi Pál emlékkoncerttel Gergely Róbert, lesz nótaest, népi és folklór zene is – tette hozzá.

Az alpolgármester emellett szólt a főtéri beruházásokról, melyek hatással vannak a fesztiválra.

Zajlik a városháza, a református templom és a Nagytemplom felújítása, egymást érik az állványok. Emellett tavasszal számos pontján föltúrták a szakemberek a főtér burkolatát, korszerűsítették a világítástechnikát és a víziközműveket. Mindezek eredménye, hogy a fesztiválozókat és a kiállítókat jobb infrastrukturális háttér fogadja – részletezte.

A fesztivál ideje alatt a közönség 12 hazai borvidék 73 kiállítójának 230 borát, és 11 pálinkafőzdéjének 90 pálinkáját kóstolhatja meg.

A fesztivál nemcsak a bor és pálinka kulturált fogyasztásáról szól. Nagyon sok kísérő programot is szerveznek, a gyermek és ifjúsági műsorokon túl a Nemzeti Agrárkamara, a Mathiász János Borrend és a Kunsági Női Borrend is több programmal készül.

– Tekintettel vagyunk a főtér környékén élők nyugalmára is. A koncertek minden este 11 órakor befejeződnek, a fesztivál pedig éjfélkor bezár – mondta végül Bak Lajos.

GasztrotourborpálinkafesztiválKecskemét