2024.04.26, Péntek
Mák Kornél: „cincognak az egerek”
Bácsmegye.hu

Mák Kornél: „cincognak az egerek”

Bácsmegye - Oltyán József

2018.09.04. 08:15

Kecskemét alpolgármesterével, a megyei és városi KDNP elnökével, Kecskemét-Kadafalva egyéni körzetben másodszorra is győztes képviselőjével, számos esetben találkozhatnak a közélet iránt érdeklődők. Oszlopos tagja a legutóbb Tusványoson is konferenciázó országos demográfiai előadássorozatnak, aktív szervezője a Bács-Kiskun megyei politikai életnek és rendkívül alapos képviselői munkát fejt ki a választási körzetében is.

Hirdetés

Az előkészületek alapján jól látszik, hogy a mára legendássá vált részönkormányzati, új nevén „segítő tanács” szervezésben megvalósuló nyolcadik Kadafalvai Falu és szüreti nap a számos nagyközönség számára szervezett program mellett a térség első politikai rendezvénye is, a 2019-es EP választások előtt. Igazolja-e szerkesztőségünk véleményét?

 

Kadafalva az elmúlt 8 éveben rendkívül jelentős fejlődést ért el, mind a körzet infrastruktúráját tekintve, mind pedig a körzetben élők önszerveződése terén. Folyamatosan nagy hangsúlyt fektetek a minél szélesebb körű társadalmi egyeztetésre, aminek a következtében szinte közösségi döntések alapján jönnek létre újabb és újabb fejlesztések a körzetben. Mára ez a sikeres folyamat a Bácsmegye szerkesztőségén túli helyi sajtó érdeklődését is felkeltette. Sajnos nem mindenki fordul kérdéseivel hozzám, de aki megteszi azt a sajtóetikai szempontból nem mellékes lépést, hogy megkérdez, azon orgánumok számára minden esetben teljeskörű és alapos tájékoztatás nyújtok.

Itt ki is térnék a múlt heti halálos közúti baleset keltette alapos és alaptalan sajtótartalmakra. El tudom mondani a felmerült kritikák kapcsán, hogy a Kecskemét Önkormányzat fennhatósága alá tartozó ingatlanok a lehetőséghez képes jó állapotban vannak. Sajnos a tulajdonviszonyok némileg behatárolják az önkormányzat lehetőségeit. Viszont elmondhatom, hogy a folyamatosan változó lakossági igényekre a térségi közlekedési vállalattal folyamatos egyeztetéseket végzünk. A Magyar Közút rendelkezésében álló vagyonelemek karbantartásáról és felújításáról én személyesen kezdeményeztem tárgyalásokat, amely szervezet a lehetőségeihez képest figyelembe veszi a körzetben élők igényeit.

Például Gaál Gergely a KDNP országos pártigazgatója szerint a  Bács-Kiskun Megyei KDNP az ország többi megyei szervezetéhez képest kiemelkedő szervezettségű. Milyen irányban kívánja fejleszteni a megyei szervezetet?

Miután jelentős munkát végzett a megyei szervezet a tavaszi parlamenti képviselői választás során, így a szervezetre jellemző tudatossággal készülünk a 2019-es Európai Parlamenti képviselői választásra is, amelyre ezúttal a miniszterelnök úrnak köszönhetően mára egész Európa készül. Mi a magunk módján először az idei Kadafalvai Falu és szüreti nap keretében szeretnénk felhívni a fesztiválra érkezők figyelmét a 2019-es EP választás fontosságára.

 

Illetve növekvő lelkesedéssel készülünk a számunkra is rendkívül fontos 2019-es önkormányzati képviselői választásra a Fidesz-KDNP pártszövetség keretein belül.

Itt jegyezném meg, hogy Bács-Kiskun megyében, talán a többi megyéhez képest is kifejezetten jó és konstruktív az együttműködés a megyei-városi Fidesz és KDNP szervezetek között.

 

2017. év végén kezdődött a „Demográfiai konferencia sorozat” az első kecskeméti rendezvénye. Lát-e érdeklődést az ország jövőjét is befolyásoló demográfiával foglalkozó rendezvény iránt?

A Demográfiai konferencia szervezésében végzett munkát egy kifejezetten sikeres tevékenységnek élem meg. Az első kecskeméti rendezvényen, ahol többek között Dr. Bártfai György akadémikus, Párduc László nőgyógyász főorvos, Dr Németh Gábor a nőgyógyászati klinika főigazgatója, Dr Svébis Mihály a Magyar Kórházszövetség elnöke, Kis-Rigó László püspök úr, Dr. Kozma Gábor a Gál Ferenc főiskola rektora és még sok-sok országosan elismert személyiség mellett vehettem részt mára számos új helyen is rendezvényt szervezhetett.

Tusványoson a demográfiai konferenciák előadói

A gyulai konferencián az érdeklődők száma jóval meghaladta a az első kecskeméti esemény iránt érdeklődőket, amely érdeklődés tovább nőtt a szegedi konferencián. Majd az összefoglaló kiadvány mellett az előadókat a Tusványosi Szabadegyetemre is meghívták. A rendezvény témájának a jelentőségét és szakmaiságát igazolja, hogy számos további felkérés érkezett az ország, mi több a határon túli magyar közösségek részéről is.

KözéletMák Kornél

Ajánló