2022.05.20, Péntek

Vasárnap hajnalban szünetel az e-matrica értékesítése

mti

2018.05.26. 06:39

Tervezett rendszerfejlesztés és -karbantartás miatt május 27-én, vasárnap éjszaka egy és hajnali öt óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése.

A vasárnap éjszakai rendszerfejlesztés és -karbantartás az e-matrica értékesítést és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj rendszert (HU-GO) egyaránt érinti.

A jelzett intervallumban az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek beszerzésére, ez utóbbi esetében az egyenlegek feltöltése is szünetel - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Ezen felül a vasárnap éjszaka is nyitva tartó, M3 Szilas pihenőben található ügyfélszolgálati irodájukban sem lesznek elérhetők az ügyintézési lehetőségek. A HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer alacsony egyenleg értesítés és riasztási szolgáltatásai is szünetelnek a karbantartás időtartama alatt. 

 

A jelzett üzemszünet végét követő 60 percen belül a NÚSZ Zrt. nem szab ki pótdíjat az e matrica rendszerben érvényes jogosultság nélkül közlekedő járművekre. A türelmi idő azonban nem vonatkozik a HU-GO rendszerben közlekedő 3,5 tonna feletti teherjárművekre.    
A szolgáltató arra is felhívta a figyelmet, hogy az úthasználati jogosultságot érdemes még a karbantartás kezdete előtt megvásárolni. 
A NÚSZ közölte: júniusban az autósok több hétvégén is számíthatnak az értékesítési rendszer néhány órás leállására.

Közélet e-matricae-útdíj

Hirdetés

Hirdetés