2024.05.03, Péntek
Erős bázist épített ki a KDNP Kiskunmajsán (is)

Erős bázist épített ki a KDNP Kiskunmajsán (is)

Bácsmegye

2018.02.27. 08:40

A Bács-Kiskun Megyei KDNP Szervezete hétfőn délután a kiskunmajsai Szent István házban tartotta meg az idei elő választmányi ülését. Az ülésen a 23 megyei alapszervezet képviselője megjelent és beszámolt a térségének a helyzetéről.

Hirdetés

A választmányi ülés előtt Mák Kornél megyei elnök vezetésével sajtótájékoztatót szerveztek. A tájékoztató lényegében azért szerveződött, hogy a kritikus térségi sajtó számára az Élhető Kiskunmajsa (ÉK) és a helyi KDNP szövetségében kialakult erős szervezet reprezentálja és bemutassa, hogy a szövetségük messze nem légből kapott. Jelenleg Kiskunmajsa legerősebb szervezete, aki kifejezetten a város és a térség önös érdekében dolgozik.

Természetesen a tájékoztató keretében Mák Kornél röviden jellemezte a megyei KDNP tevékenységét, szervezeteit és főbb céljait. Elmondta továbbá, hogy örömmel fogadta, hogy a kiskunmajsai térségi sajtóban máris találgatások kezdődtek a 2019-es önkormányzati választással kapcsán a KDNP-vel kapcsolatban, de mint elmondta a 2019-es választás apropóján még nincs itt az ideje a találgatásnak. A megyei KDNP a Fidesszel együttműködve Bács-Kiskun megyében is az április 8-án tartandó országgyűlési választásra készül. Hiszen mára Bács-Kiskun megye nagyobb településein is jelentős vezetői tisztséget töltenek be az ökomenikus szervezet képviselői. Így a megyei KDNP-nek erős bázisa épült Kecskeméten, Baján, Kalocsán, Kiskunmajsán, Kerekegyházán, Kunszentmiklóson, Solton, Kiskunhalason és Kiskunfélegyházán – számolt be az egyre határozottabbnak tűnő megyei elnök.

Farkas Zoltán a KDNP kiskunmajsai elnöke elmondta, hogy:

„Megpróbálunk kimaradni a helyi sárdobálásból és a csendes munkával kívánunk kitűnni. A 2014-es eredményeink alapján sok tárgyalás következtében az ÉK-el koalícióra léptünk Kiskunmajsa érdekében, aminek komoly eredményei lettek. Persze ezen koalícióban szoros és közvetlen kapcsolat alakult ki, aminek egyik következménye, hogy számos ÉK tag belépett a KDNP-be és viszont is rendszeresen tiszteletet tesszük egymás rendezvényein.”

Dr. Zöld Lászlóné Éva a megyei KDNP bajai alelnöke elmondta, hogy:

„A KDNP családok pártja, ami számtalan módon megjelenik a megye legkülönbözőbb településeinek az eseményin a nagycsaládosok irányába. Baján minden héten sikerült 300 adag ételt osztani a rászorulók számára a bajai önkormányzat és a helyi vállalkozók támogatásának köszönhetően. A bajai kartitatív szervezetnek aktív a kapcsolata a lakossággal, amely ezekben a napokban is meleg ruhaneműkel és egyéb adományokkal segítjük a rászorulókat. Hasonló akciót végeztünk Sükösd-ön is.”

Rábai Mónika (ÉK) Kiskunmajsa alpolgármestere többek között beszámolt róla, hogy:

„Az ÉK civil szervezet tevékenysége az egyházak felé nyitott KDNP működésével szinte azonos. Az együttműködést az idén az is mutatja, hogy Gaal Gergővel (KDNP-s országgyűllési képviselő) egyeztetve a Mátyás Király kiállítás el fog jutni Kiskunmajsára is. Abban bízunk, hogy ha a testületen belül látják a választók az eredményinket így a jövőben is együtt tudunk dolgozni Kiskunmajsa fejlődéséért.

KözéletMák KornélBács-Kiskun Megyei KDNP

Ajánló