2024.03.29, Péntek
Bemutatkoztak az LMP Bács-Kiskun megyei céltalan jelöltjei

Bemutatkoztak az LMP Bács-Kiskun megyei céltalan jelöltjei

Bácsmegye.hu

2018.01.29. 18:37

Megmosolyogtató ösztönösséggel mutatkoztak be hétfőn délután a kecskeméti Három Gúnár Hotel - Kodály termében az LMP Bács-Kiskun megyei parlamenti képviselő jelöltjei. Az Amway- termékbemutatót az utóbbi időben a Jobbikos és Simicska-családos egyeztetéseiről elhíresült Hadházy Ákos kezdte.

Hirdetés

Az LMP alelnöke neveletlenségből ezúttal is jelesre vizsgázott, hiszen a prezentációk utáni kérdéseknél felpattant és a telefonját , mint egy fáklyát maga előtt tartva, bejelentette, hogy neki most élő adása van – jelentsen is ez bármit -  kirohant a teremből.  Hadházynak ez a menekülése egy kis zavart is okozott, mivel közben az elnök felkérésének eleget téve megkérdeztem, hogy Bács-Kiskunban lesz-e LMP-Jobbik közös lista? (Hadházy Ákosnak azért arra még volt lélekjelenléte, hogy kifelé rohanva jelezze annak a 15-20 jelenlévőnek, hogy nem a sajtókérdés elől megy ki a teremből… aha!)

Vélhetően nem volt arra az esetre előre megbeszélt viselkedésminta a megyei LMP-s jelöltek között, hogy mi lesz akkor, ha az alelnök, hasmenéssel küzdőkre jellemző sebességgel az első kérdés után kivágtázik a sajtótájékoztatóról. Így igazán komikus volt, hogy a Hadházy-vágta után, a meglepetéstől megszeppent jelöltek közül a napokban az LMP-be visszalépő Vágó Gábor érezte felhatalmazva magát, hogy válaszoljon. (Miután Vágó Gáborban az egyik legaljasabb politizálót ismertem meg az elmúlt 20 évben, aki miután 2010-ben véletlenül a parlamentbe került LMP-s listán, unalmában a parlamentből a saját térségéből származó politikusokat hátulról nézve kezdett el szerkesztőségünknek tudósítást adni arról, hogy ki mit csinál - mindezt azonnal abbahagyta miután a tudósítása végére odaírtam a forrást - sőt rendre is utasított, hogy ha exlizív anyag kell, akkor ne adjam ki a forrást...)

Hadházy Ákos távozik - Forrás Vágó Gábor Facebbok 

Ezért felkértem a megyei elnököt, hogy ő válaszoljon. A kalocsai segédmunkásból lett LMP-s megyei elnök szemében erre apró örömpetárdák röppentek, hiszen más sem hiányzott volna számára, mint az, hogy erre a kérdésre a tagkönyvét még vélhetően vissza sem szerző (a  kecskemétiek körében még leginkább a mosogató karrierjéről híres) Vágó Gábor válaszolja meg.

Szóval Rezső, a megyei elnök megmondta a frankót, nincs és nem lesz fúzió a megyei Jobbik és az LMP között!

Arra a kérdésemre, hogy ha Vágó Gábor aki a Bács-Kiskun megyei 1. számú választókerületben lakik, illetve Tóth Szilárd aki a Bács-Kiskun megyei 2-es számú körzetben lakik miért felváltva a másik körzetében indulnak, nem kaptam érdemi választ. Ezért csak arra lehet gondolni, hogy Vágó megpróbálja elkerülni a 2. számú körzet sikeres Fidesz-KDNP-s parlamenterét Dr. Zombor Gábort, abban a tévhitében, hogy négyéve az Észak-Bács-Kiskun megye sarát taposó dr. Salacz László gyengébb ellenfele lenne.

A többi jelölt kedves ember:

 Mint Kis-Szeniczey Kálmán, aki afféle agrárszakemberként visszaállítaná a megyei önkormányzat régi fényét a Bács-Kiskun megyei 3. számú választó körzetből, még amikor állami feladatot látott el. (De vélhetően közvetlenül azt követően, hogy az állam az összes zúzós hitelét a többi önkormányzathoz hasonlóan átvállalta…-szerk.)

Vagy mint a halkszavú Melánia, akinek a vezetéknevét nem lehetett megérteni és mivel a bemutatkozót követően sem egy e-mail, sem egy kinyomtatott sajtpapíron sem volt leírva szegénynek a pontos neve, így meghagyjuk a „csinos egyetemista lány Kiskunhalasról” kategóriában, aki vélhetően egy furcsa szeszélynek engedelmeskedve az LMP-ben látja a világmegváltás lehetőségét.

Persze a megyei elnök Kerpács Rezső is egy kedves figura a maga brazil küzdősportban elért országos elsőségével – ami lássuk be egy kissé fenyegetőnek hatott a kifejezetten katonás jellegű, ám mégis 9 percig olvasott (!) beszédét figyelve. Rezső jól érzékelhetően a 80’-as évek agitprop kultuszt idéző stílusával jól megerőszakolta a 28 perces rendezvényt. Így vélhetően Font Sándor, aki ugyan mégis csak egy MDF-es ejtőernyős a Fidesz-KDNP-ben, viszont híresen a legnagyobb arányban nyeri a választási körzetét a rendszerváltás óta, szóval a vadkerti Font most jól meg lehet illetődve…

Persze Melánia után a bajai Ikotity István „nekem nagyobb van, mint Zsigó Róbertnek” jellegű prezentációja egy határozott férfi stílusban előadva volt a jelöltbemutató purparléja.

 Hiszen amíg az előadást Hadházy Ákos „coming out” jellegű vallomása nyitotta, miszerint „amikor én még kislány voltam” azaz, amikor még a Fidesz-ben volt tag: „…Ültem én már sajnálatos módon másik pártban is, és mint minden pártban lehetnek ott is gondolkodó emberek és még azt is mondhatom, hogy voltak tisztességes emberek is...” Addig a bajai István azzal a grandiózus javaslattal állt elő, hogy ha Zsigó Róbert egy trikolórszalagot gyártó üzemet nyitna, ami kiszolgálná az avatóünnepségeken csak általa felhasznált szalagigényt, ezzel szerinte máris tenne végre valami érdemit a térségért. Ezután a félresikerült poén után elmaradt a tapsvihar, mert ugyebár Bácskában a Dél-Szláv háború után az ország egyik legelmaradottabb térségében azzal a sok-sok szalag átvágásával azért mégiscsak történt nagyon sok minden. Sőt annyira sok, hogy Ikotity szerint túl sok is. Így megállapítható, hogy a bajai Pista nem egy észlény... persze lehet, hogy Zsigót dicsérni akarta ezzel a furcsa viccel.

 

Összefoglalva kijelenthető, hogy ez az LMP akitől az elmondásuk alapján a Fidesz-KDNP retteg, ahogy mondani szokták: tokától bokáig kész katasztrófa. Hadházy Ákos leginkább egy kézi talajfertőtlenítőt fenyegetve lóbáló gonosz szomszédot idéz, aki dühös, mert az eleven szomszédgyerekek lelopták a legszebb csersznyéit. Sohasemsikerültmégsemmi Vágó Gábor, na ezt tényleg ne… Bár Kis-Szeniczey egy rendes embernek tűnik, ember nem érti, hogy miért ellenzéki, ha valóban tenni akar valamit. Végtére is egy folyton mosolygó parasztembert idéz, aki vélhetően már ahhoz idős, hogy a Fidesz-ben karriert építsen, ezért, lesz ami lesz alapon választott egy ellenzéki pártot pár éve és ha valami csoda történne, akkor méltán utazhatna egy földművelésügyi miniszteri posztra… A kiskunhalasi Melánia, tényleg egy rendkívül kedves embernek látszik, de ha belegondolunk, hogy azt az utóbbi időben közel 30 kilótól megszabadult fickós Bányai Gábort hívja ki, aki a többi Fidesz-KDNP-s megyei képviselő elől mégiscsak elhappolta a megyei útfejlesztésre jutó pénzek hatoda helyett a felét. Háááát, ahogy mondani szokták Melániának valami irgalmatlan nagy szerencsére lesz szüksége ahhoz, hogy valaha az életben a parlamentbe kerüljön Kiskunhalasról.

 A megyei elnök Rezső és a bajai István pedig, ahogy egyik kollégám szokta mondani, szóval "nem a legélesebb kések a fiókban…"

Biztosan tartogatnak még valamit a tarsolyukban az okos  jó kampányszolgennel bíró "SzéLMP"-sek, mert az nagyon nem hihető, hogy csak ennyi...

Oltyán József